Branka Pavlič

Iz Geslo

Redakcija dne 12:59, 2. februar 2015 od Anja (pogovor | prispevki)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)
Foto: Arhiv Lutkovno gledališče Ljubljana/BiTeater

Življenjepis

Kostumografinja Branka Pavlič je maturirala leta 2003 na Gimnaziji Koper, diplomirala pa leta 2009 iz sociologije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Končuje magistrski študij scenskih umetnosti, smer kostumografija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.


Ustvarila je kostume za vrsto akademijskih produkcij in kratkih filmov, sodelovala pa je že pri številnih profesionalnih gledaliških produkcijah, med drugim R9-42U in Herman Schwarz in Veronika Wald v Gledališču Glej, Cvetje v jeseni in Astrov vstopi v tovarno v Cankarjevem domu in Zlati šus v Lutkovnem gledališču Ljubljana (vse predstave v režiji Marka Čeha), v SSG Trst pa je ustvarila kostume pri predstavi Vaje za tesnobo v režiji Jake Andreja Vojevca.


Je dobitnica študentske Prešernove nagrade za izjemne študijske dosežke za leto 2013 ter Borštnikove nagrade za kolektivno stvaritev za predstavo Vaje za tesnobo v produkciji SSG Trst. Že nekaj let uspešno sodeluje z Jašo Kocelijem in drugimi predstavniki vidne generacije mladih režiserjev, kot sta Marko Čeh in Nejc Gazvoda.

Kostumografije

Nagrade

Viri in literatura

  • Lutkovno gledališče Ljubljana/BiTeater

Zunanje povezave