Vesna Kuzmić

Iz Geslo

Foto: Arhiv Lutkovno gledališče Ljubljana/BiTeater

Življenjepis

Vesna Kuzmić je slovenska filmska, televizijska in gledališka igralka. Rodila se je 19.2.1987 v Ljubljani.

Igro je doštudirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), kjer je l. 2013 diplomirala z vlogo Gospe, v igri Služkinji J. Geneta, v razredu prof. Jožice Avbelj in prof. Jerneja Lorencija. L. 2015 pa je magistirala iz umetniške besede pri prof. Alešu Valiču z recitalom Vsa ta ljubezen.

Študij je nato nadaljevala v Moskvi na svetovno priznanem Ruskem inštitutu za gledališko umetnost »GITIS« kjer je l. 2017 magistrirala iz igre z odličjem. Izobraževala se je v razredu uglednega režiserja in profesorja Sergeija Golomazova. V času študija v Rusiji je nastopala na številnih odrih v Moskvi in njeni okolici (»Teatr GITIS«, »Teatr Obraztsova«, »Dom Aktera«, Kulturni center slovanskih kultur v Moskvi...).

Konec leta 2017 se je vrnila v Slovenijo in pridobila status samozaposlene v kulturi. Igrala je vidnejše vloge v priljubljenih TV serijah (Reka ljubezni, Truplo, Lp Lena). Nastopala je v Mini teatru (Tristan in Izolda, Deklica z vžigalicami, Obisk za medveda) in v Slovenskem narodnem gledališču Maribor (Lov na čarovnice). Za svojo vlogo v predstavi Deklica z vžigalicami (Mini teater) je na 32. Mednarodnem gledališkem festivalu VALISE v Lomzi na Poljskem leta 2019 prejela nagrado za najboljšo igralko.

Vloge v gledališču

Nagrade

  • 2019 Nagrada za najboljšo igralko za vlogo v predstavi Deklica z vžigalicami, Mini teater na 32. Mednarodnem gledališkem festivalu VALISE v Lomzi na Poljskem.

Viri in literatura

  • Lutkovno gledališče Ljubljana/BiTeater

Zunanje povezave