Geslo:Na današnji dan/27. julij1915
V Grahovu pri Cerknici se je rodila igralka Ančka Levar. Prejemnica Borštnikovega prstana. Priimek je prevzela po svojem stricu igralcu Ivanu Levarju, ki jo je vpeljal v gledališki svet. Članica ljubljanske Drame in Jugoslovanskega dramskega pozorišta.


1962
V Gördingu na Danskem se je rodila igralka Jette Vejrup, poročena Ostan. Članica MGL ansambla. Fräulein Schneider, Olga, Sladka Sue, Fjokla, Harper Regan, ki je pred nekaj leti v intervjuju za Dnevnik povedala: „Slovenščina je zame še vedno tuj jezik in bo to verjetno do konca življenja. /.../ So trenutki, ko dejansko ne razumem, kaj govorim, saj so mi vse te besede in zvoki - tuji. Veste, torta dobi zame pravi pomen, ko zaslišim besedo "lagkage"! Če obnavljamo predstavo, ki je nekaj časa nismo igrali, moram z vajami začeti vsaj teden dni pred uprizoritvijo. Nenehno vadim, teden dni prej, dva dni prej, en dan prej, pred samim nastopom imam intenzivne ogrevalne vaje - sem kot kak športnik!“


1972
V Ljubljani se je rodila literarna komparativistka, filozofinja in dramatičarka Tamara Matevc. In zagotovo tista, ki prebere prav vse prispevke na spletnem portalu Sigledal.