Štefanija Skrbinšek: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Življenjepis)
 
Vrstica 2: Vrstica 2:
 
[[Kategorija:Igralci in animatorji|Skrbinšek, Štefanija]]
 
[[Kategorija:Igralci in animatorji|Skrbinšek, Štefanija]]
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Igralka Štefanija Skrbinšek se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1888. Solopetja se je učila v Ljubljani in leta 1910 prvič nastopila kot '''Vila''' (A. Dvořáka: ''Rusalka''), potem pa nadaljevala bila solistka v varaždinskem gledališču in zboristka v zagrebškem Deželnem gledališču. Umetniški vrh je dosegla v [[SSG Trst|tržaškem gledališču] in kot gostja v Ljubljani. Umrla je 1. junija 1967 v Zagrebu.
+
Igralka Štefanija Skrbinšek se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1888. Solopetja se je učila v Ljubljani in leta 1910 prvič nastopila kot '''Vila''' (A. Dvořáka: ''Rusalka''), potem pa nadaljevala bila solistka v varaždinskem gledališču in zboristka v zagrebškem Deželnem gledališču. Umetniški vrh je dosegla v [[SSG Trst|tržaškem gledališču]in kot gostja v Ljubljani. Umrla je 1. junija 1967 v Zagrebu.

Trenutna redakcija s časom 18:52, 7. oktober 2013

Življenjepis

Igralka Štefanija Skrbinšek se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1888. Solopetja se je učila v Ljubljani in leta 1910 prvič nastopila kot Vila (A. Dvořáka: Rusalka), potem pa nadaljevala bila solistka v varaždinskem gledališču in zboristka v zagrebškem Deželnem gledališču. Umetniški vrh je dosegla v tržaškem gledališču in kot gostja v Ljubljani. Umrla je 1. junija 1967 v Zagrebu.