Ana Duša: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Življenjepis)
Vrstica 1: Vrstica 1:
 
[[Kategorija:Ustvarjalci|Duša, Ana]]
 
[[Kategorija:Ustvarjalci|Duša, Ana]]
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Ana Duša je pripovedovalka in ena izmed dveh vodij [[Pripovedovalski Variete|Pripovedovalskega Varieteja]], v katerem se posveča raziskovanju in razvoju sodobnega pripovedovanja pri nas. Svojo pripovedovalsko pot je pričela v kolektivu Za 2 groša fantazije na Radiu Študent, v katerem je delovala do njegovega konca leta 2012 – kot redaktorica, pripovedovalka in avtorica istoimenskih radijskih oddaj na ljubljanskem radiu Študent.  
+
Ana Duša je pripovedovalka in ena izmed dveh vodij [[Pripovedovalski Variete|Pripovedovalskega Varieteja]], v katerem se posveča raziskovanju in razvoju sodobnega pripovedovanja pri nas in vodi izobraževalne programe. Svojo pripovedovalsko pot je pričela v kolektivu Za 2 groša fantazije na Radiu Študent, v katerem je delovala do njegovega konca leta 2012 – kot redaktorica, pripovedovalka in avtorica istoimenskih radijskih oddaj na ljubljanskem Radiu Študent. V sodelovanju s Špelo Frlic je med leti 2009 in 2014 vodila program za otroke Varietejček v ljubljanski Kavarni Union. Je članica izvršnega odbora mreže evropskih pripovedovalskih organizacij FEST in mednarodnega pripovedovalskega laboratorija pod vodstvom francoskega pripovedovalca Abbija Patrixa. Študij primerjalne književnosti na FF UL je zaključila z diplomo na temo italijanskega avtorja Gianbattiste Basila in začetkov evropske literarne pravljice. Raziskavo sodobnih oblik pripovedovanja nadaljuje v okviru magistrskega študija dramaturije na AGRFT. Od leta 2017 je redna sodelavka Lutkovnega gledališča Ljubljana.
 
 
 
 
V sodelovanju s Špelo Frlic vodi programa za otroke Varietejček v ljubljanski Kavarni Union ter celoletne in krajše izobraževalne programe s področja pripovedovanja za mladino in odrasle. Je članica pripovedovalsko-glasbene skupine ''Tri zdrave Marije in en oče naš''.
 
  
 
==Viri in literatura==
 
==Viri in literatura==
 
*Zavod BUNKER
 
*Zavod BUNKER
 
==Zunanje povezave==
 
==Zunanje povezave==

Redakcija: 11:17, 21. september 2017

Življenjepis

Ana Duša je pripovedovalka in ena izmed dveh vodij Pripovedovalskega Varieteja, v katerem se posveča raziskovanju in razvoju sodobnega pripovedovanja pri nas in vodi izobraževalne programe. Svojo pripovedovalsko pot je pričela v kolektivu Za 2 groša fantazije na Radiu Študent, v katerem je delovala do njegovega konca leta 2012 – kot redaktorica, pripovedovalka in avtorica istoimenskih radijskih oddaj na ljubljanskem Radiu Študent. V sodelovanju s Špelo Frlic je med leti 2009 in 2014 vodila program za otroke Varietejček v ljubljanski Kavarni Union. Je članica izvršnega odbora mreže evropskih pripovedovalskih organizacij FEST in mednarodnega pripovedovalskega laboratorija pod vodstvom francoskega pripovedovalca Abbija Patrixa. Študij primerjalne književnosti na FF UL je zaključila z diplomo na temo italijanskega avtorja Gianbattiste Basila in začetkov evropske literarne pravljice. Raziskavo sodobnih oblik pripovedovanja nadaljuje v okviru magistrskega študija dramaturije na AGRFT. Od leta 2017 je redna sodelavka Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Viri in literatura

  • Zavod BUNKER

Zunanje povezave