Daniel Day Škufca: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
 
Vrstica 2: Vrstica 2:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Po diplomi na oddelku za gledališko in radijsko režijo na AGRFT v Ljubljani (2015) se je tri mesece izpopolnjeval na Inštitutu za gledališke študije na univerzi Freie Universität Berlin v Nemčiji, trenutno v Ljubljani končuje magistrski študij. V sezoni 2015/ 2016 je za enega igralca priredil in režiral Shakespearovega ''Hamleta'' (SNG Drama Ljubljana in Pocket Teater Studio, 2015), sezono pozneje je režiral Tadlovo učno predstavo o umetnosti realizma ''Kje je poezija?'' (Studio MGL, 2016) in dramatizacijo romana Lilane Corobca ''Kinderland'' (MGL, 2017), leta 2017 je prvič režiral tudi na Primorskem; na malem odru [[SNG Nova Gorica]] je pripravil uprizoritev Molièrovega ''Don Juana''. V času študija na akademiji je asistiral režiserju Vitu Tauferju v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ljubljanski Drami in Slovenskem mladinskem gledališču, po diplomi pa tudi Januszu Kici v SNG Nova Gorica, Jaki Ivancu v Lutkovnem gledališču Ljubljana, Jerneju Lorenciju v MGL in Tomiju Janežiču v Slovenskem mladinskem gledališču.
+
Po diplomi na oddelku za gledališko in radijsko režijo na [[AGRFT]] v Ljubljani (2015) se je tri mesece izpopolnjeval na Inštitutu za gledališke študije na univerzi Freie Universität Berlin v Nemčiji, v Ljubljani je končal magistrski študij. V sezoni 2015/ 2016 je za enega igralca priredil in režiral Shakespearovega ''Hamleta'' ([[SNG Drama Ljubljana]] in Pocket Teater Studio, 2015), sezono pozneje je režiral Tadlovo učno predstavo o umetnosti realizma ''Kje je poezija?'' (Studio [[MGL]], 2016) in dramatizacijo romana Lilane Corobca ''Kinderland'' (MGL, 2017), leta 2017 je prvič režiral tudi na Primorskem; na malem odru [[SNG Nova Gorica]] je pripravil uprizoritev Molièrovega ''Don Juana''. V času študija na akademiji je asistiral režiserju [[Vito Taufer|Vitu Tauferju]] v [[Lutkovno gledališče Ljubljana|Lutkovnem gledališču Ljubljana]], ljubljanski Drami in [[Slovensko mladinsko gledališče|Slovenskem mladinskem gledališču]], po diplomi pa tudi [[Janusz Kica|Januszu Kici]] v SNG Nova Gorica, Jaki Ivancu v Lutkovnem gledališču Ljubljana, [[Jernej Lorenci|Jerneju Lorenciju]] v MGL in [[Tomi Janežič|Tomiju Janežiču]] v Slovenskem mladinskem gledališču.
  
 
==Režije v gledališču==
 
==Režije v gledališču==

Trenutna redakcija s časom 20:26, 14. avgust 2022


Življenjepis

Po diplomi na oddelku za gledališko in radijsko režijo na AGRFT v Ljubljani (2015) se je tri mesece izpopolnjeval na Inštitutu za gledališke študije na univerzi Freie Universität Berlin v Nemčiji, v Ljubljani je končal magistrski študij. V sezoni 2015/ 2016 je za enega igralca priredil in režiral Shakespearovega Hamleta (SNG Drama Ljubljana in Pocket Teater Studio, 2015), sezono pozneje je režiral Tadlovo učno predstavo o umetnosti realizma Kje je poezija? (Studio MGL, 2016) in dramatizacijo romana Lilane Corobca Kinderland (MGL, 2017), leta 2017 je prvič režiral tudi na Primorskem; na malem odru SNG Nova Gorica je pripravil uprizoritev Molièrovega Don Juana. V času študija na akademiji je asistiral režiserju Vitu Tauferju v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ljubljanski Drami in Slovenskem mladinskem gledališču, po diplomi pa tudi Januszu Kici v SNG Nova Gorica, Jaki Ivancu v Lutkovnem gledališču Ljubljana, Jerneju Lorenciju v MGL in Tomiju Janežiču v Slovenskem mladinskem gledališču.

Režije v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave