Domen Šega: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Življenjepis)
 
Vrstica 2: Vrstica 2:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
 +
 +
Domen Šega je plesalec, performer in koreograf.
 +
 +
V zadnjih 15 letih je kot krajinski arhitekt  sodeloval z mnogimi krajinskimi arhitekti, arhitekti pri raznih projektih in osvojil več nagrad na domačih in mednarodnih natečajih, za seboj pa ima tudi nekaj realiziranih projektov.
 +
 +
V zadnjih dveh letih se predvsem posveča sodobnemu plesu ter performativnim umetnostim ter je koreograf treh predstav.
 +
 +
V letu 2008 je z [[Leja Jurišić|Lejo Jurišić]], [[Gregor Kamnikar|Gregorjem Kamnikarjem]] in [[Teja Reba|Tejo Reba]] uprizoril prvo farso imenovano ''PREDBOžIČNA VEčERJA'', v letu 2009 zasnovo predstave ''ČAKANJE!'' z Jako Sotlarjem s katero je prišel v izobraževalno produkcijski program Nomad Dance Academy, katerega je uspešno zaključil z duetom ''GLEJ ME KAKO LJUBIM; BO DOVOLJ?''.
 +
 +
V letu 2010 je bil povabljen k sodelovanju na festivalu UKREP, kjer je z [[Lili Mihajlović]] in Borom Pungerčičem zasnoval projekt ''OBLAČNO, VETER, 1020 Mba, PRED KORAKOM''. Trenutno sodeluje na NOMAD LAB 2010 v Portugalskem z mednarodno skupino umetnikov iz različnih disciplin.
  
 
==Vloge v gledališču==
 
==Vloge v gledališču==

Trenutna redakcija s časom 01:16, 26. februar 2011


Življenjepis

Domen Šega je plesalec, performer in koreograf.

V zadnjih 15 letih je kot krajinski arhitekt sodeloval z mnogimi krajinskimi arhitekti, arhitekti pri raznih projektih in osvojil več nagrad na domačih in mednarodnih natečajih, za seboj pa ima tudi nekaj realiziranih projektov.

V zadnjih dveh letih se predvsem posveča sodobnemu plesu ter performativnim umetnostim ter je koreograf treh predstav.

V letu 2008 je z Lejo Jurišić, Gregorjem Kamnikarjem in Tejo Reba uprizoril prvo farso imenovano PREDBOžIČNA VEčERJA, v letu 2009 zasnovo predstave ČAKANJE! z Jako Sotlarjem s katero je prišel v izobraževalno produkcijski program Nomad Dance Academy, katerega je uspešno zaključil z duetom GLEJ ME KAKO LJUBIM; BO DOVOLJ?.

V letu 2010 je bil povabljen k sodelovanju na festivalu UKREP, kjer je z Lili Mihajlović in Borom Pungerčičem zasnoval projekt OBLAČNO, VETER, 1020 Mba, PRED KORAKOM. Trenutno sodeluje na NOMAD LAB 2010 v Portugalskem z mednarodno skupino umetnikov iz različnih disciplin.

Vloge v gledališču

Vloge na filmu in televiziji

Nagrade

Zunanje povezave