Dragana Alfirević

Iz Geslo

Redakcija dne 12:39, 5. marec 2019 od Maruša (pogovor | prispevki)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)

Življenjepis

Dragana Alfirević, performerka in koreografinja, se je rodila leta 1976 v Beogradu. Tam je študirala umetnostno zgodovino, na Dramski akademiji v Novem Sadu pa je končala specialistični študij v okviru programa Neomejeno telo (Body Unlimited). Leta 1998 je soustanovila mednarodno gledališko skupino Kraft teatar.


Ukvarja se z gledališko produkcijo in izobraževanjem, dela pa tudi s posebnimi in marginaliziranimi skupinami; ustvarja predstave, piše, kurira festivale in producira umetniške dogodke na področju med prakso, teorijo in aktivizmom. Zanima jo koreografija v širšem pomenu, vzpostavljanje mostov med teorijo umetnosti/družbe in prakso in verjame v umetniške potenciale onkraj odra.


Je soustanoviteljica Nomad Dance Academy (NDA), mednarodne platforme za sodobni ples. V Beogradu je soustanovila organizacijo STANICA – servis za savremeni ples (POSTAJA – servis za sodobni ples) in festival sodobnega plesa Kondenz. Od leta 2007 živi in dela v Ljubljani, kjer je soustanovila NDA Slovenija in CoFestival, in sodeluje z različnimi organizacijami in umetniki.

Nagrade

Viri in literatura

  • SMG

Zunanje povezave