Eva Stražar: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Vloge)
(Življenjepis)
 
(2 vmesni redakciji 2 uporabnikov nista prikazani)
Vrstica 2: Vrstica 2:
 
[[Kategorija: Igralci in animatorji|Stražar, Eva]]
 
[[Kategorija: Igralci in animatorji|Stražar, Eva]]
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Rojena je bila leta 1995 v Kopru. Po osnovni šoli je nadaljevala izobraževanje na dramsko-gledališki gimnaziji v Novi Gorici. Ob šoli je bila tudi aktivna članica [[Šentjakobsko gledališče Ljubljana|Šentjakobskega gledališča v Ljubljani]]. Po maturi
+
Rojena je bila leta 1995 v Kopru. Po osnovni šoli je nadaljevala izobraževanje na dramsko-gledališki gimnaziji v Novi Gorici. Ob šoli je bila tudi aktivna članica [[Šentjakobsko gledališče|Šentjakobskega gledališča v Ljubljani]]. Po maturi
 
se je vpisala na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|AGRFT]], kjer je študirala dramsko igro pod mentorstvom [[Boris Ostan|Borisa Ostana]]. Že v času študija je sodelovala v več profesionalnih projektih.
 
se je vpisala na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|AGRFT]], kjer je študirala dramsko igro pod mentorstvom [[Boris Ostan|Borisa Ostana]]. Že v času študija je sodelovala v več profesionalnih projektih.
  
S predstavama ''Idomenej'' in ''Se mi vsaj ni treba poljubljati'' je diplomirala v študijskem letu 2018/19. Po diplomi se je vpisala na magisterij iz dramske igre. Med drugim sodeluje s [[SNG Drama Ljubljana]], [[Mestno gledališče ljubljansko|Mestnim
+
S predstavama ''Idomenej'' in ''Se mi vsaj ni treba poljubljati'' je diplomirala v študijskem letu 2018/19. Po diplomi se je vpisala na magisterij iz dramske igre. Med drugim je sodelovala s [[SNG Drama Ljubljana]], [[Mestno gledališče ljubljansko|Mestnim
gledališčem ljubljanskim]], [[SNG Maribor|Dramo SNG Maribor]] in [[Lutkovno gledališče Maribor|Lutkovnim gledališčem Maribor]].  
+
gledališčem ljubljanskim]], [[SNG Maribor|Dramo SNG Maribor]] in [[Lutkovno gledališče Maribor|Lutkovnim gledališčem Maribor]]. Od 1. 7. 2021 je članica ansambla [[SLG Celje]].
  
Ponosna je na vlogo Mary Warren v ''Lovu na čarovnice'' Arthurja Millerja v režiji Janusza Kice in magistrski avtorski projekt o slovenski mitologiji Žetev in kletev, ki ga je zasnovala skupaj s sošolcem Urbanom Kuntaričem. S predstavo še zmeraj gostujeta po Sloveniji. Rada poje, piše, kuha, govori in skrbi za svoje številne rastline.
+
Ponosna je na vlogo Mary Warren v ''Lovu na čarovnice'' Arthurja Millerja v režiji Janusza Kice in magistrski avtorski projekt o slovenski mitologiji ''Žetev in kletev'', ki ga je zasnovala skupaj s sošolcem Urbanom Kuntaričem. S predstavo še zmeraj gostujeta po Sloveniji. Rada poje, piše, kuha, govori in skrbi za svoje številne rastline.
  
 
==Vloge v gledališču==
 
==Vloge v gledališču==

Trenutna redakcija s časom 21:49, 31. avgust 2022

Življenjepis

Rojena je bila leta 1995 v Kopru. Po osnovni šoli je nadaljevala izobraževanje na dramsko-gledališki gimnaziji v Novi Gorici. Ob šoli je bila tudi aktivna članica Šentjakobskega gledališča v Ljubljani. Po maturi se je vpisala na AGRFT, kjer je študirala dramsko igro pod mentorstvom Borisa Ostana. Že v času študija je sodelovala v več profesionalnih projektih.

S predstavama Idomenej in Se mi vsaj ni treba poljubljati je diplomirala v študijskem letu 2018/19. Po diplomi se je vpisala na magisterij iz dramske igre. Med drugim je sodelovala s SNG Drama Ljubljana, Mestnim gledališčem ljubljanskim, Dramo SNG Maribor in Lutkovnim gledališčem Maribor. Od 1. 7. 2021 je članica ansambla SLG Celje.

Ponosna je na vlogo Mary Warren v Lovu na čarovnice Arthurja Millerja v režiji Janusza Kice in magistrski avtorski projekt o slovenski mitologiji Žetev in kletev, ki ga je zasnovala skupaj s sošolcem Urbanom Kuntaričem. S predstavo še zmeraj gostujeta po Sloveniji. Rada poje, piše, kuha, govori in skrbi za svoje številne rastline.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Celje

Zunanje povezave