Geslo:Na današnji dan/1878: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

 
Vrstica 7: Vrstica 7:
  
 
*'''[[Geslo:Na današnji dan/22. april|22. APRIL]]'''<br>
 
*'''[[Geslo:Na današnji dan/22. april|22. APRIL]]'''<br>
V Ljubljani se je rodila pisateljica, dramatičarka in publicistka [[Zofka Kveder]]. Trikrat rodila. Trikrat splavila. Trikrat poskušala narediti samomor. O njenem življenju je nastala tudi gledališka predstava ''Misterij žene'' - monodrama je pripoved o ženski, ki do izmučenosti ostaja zvesta sebi.
+
V Ljubljani se je rodila pisateljica, dramatičarka in publicistka [[Zofka Kveder]]. Trikrat rodila. Trikrat splavila. Trikrat poskušala narediti samomor. O njenem življenju je nastala tudi gledališka predstava ''[http://www.repertoar.sigledal.org/predstava/9817 Misterij žene]'' - monodrama je pripoved o ženski, ki do izmučenosti ostaja zvesta sebi.

Trenutna redakcija s časom 14:19, 27. oktober 2015


V Vinici v Beli krajini se je rodil Oton Župančič. Pisatelj in prevajalec, od leta 1920 dramaturg ljubljanske Drame, nato upravnik Slovenskega narodnega gledališča. Eden naših prvih pomembnejših prevajalcev, ki je s svojimi prevodi renesančne dramatike pomembno vplival na naše razglede po svetovni književnosti v 1. polovici 20 stoletja.

V Ljubljani se je rodila pisateljica, dramatičarka in publicistka Zofka Kveder. Trikrat rodila. Trikrat splavila. Trikrat poskušala narediti samomor. O njenem življenju je nastala tudi gledališka predstava Misterij žene - monodrama je pripoved o ženski, ki do izmučenosti ostaja zvesta sebi.