Lara Kulaš: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Življenjepis)
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Lara Kulaš je diplomirala na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V času drugostopenjskega študija ilustracije se je pol leta izpopolnjevala na Akademiji Sztuk Pięknych v Gdansku na Poljskem. Kot asistentka kostumografa je z režiserjem Paolom Magellijem delovala v Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem, v Sloveniji pa je  kot asistentka sodelovala pri treh odmevnih produkcijah: pri mjuziklu ''Trač'' Gašperja Tiča in Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca in Gašperja Tiča (MGL), Cankarjevih ''Hlapcih'' v režiji Janeza Pipana (SNG Drama Ljubljana) in Offenbachovih ''Hoffmanovih pripovedkah'' v režiji Aleksandra Popovskega (SNG Opera in Balet Ljubljana). Prve samostojne korake je kot kostumografinja naredila z režiserko Katjo Pegan pri režiji državne proslave ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne leta 2015 ter državnih proslavah dneva državnosti leta 2016 in 2018.
+
Lara Kulaš je diplomirala na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V času drugostopenjskega študija ilustracije se je pol leta izpopolnjevala na Akademiji Sztuk Pięknych v Gdansku na Poljskem. Kot asistentka kostumografa je z režiserjem Paolom Magellijem delovala v Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem, v Sloveniji pa je  kot asistentka sodelovala pri treh odmevnih produkcijah: pri mjuziklu ''Trač'' [[Gašper Tič|Gašperja Tiča]] in [[Davor Herceg|Davorja Hercega]] v režiji [[Jaka Ivanc|Jake Ivanca]] in Gašperja Tiča ([[MGL]]), Cankarjevih ''Hlapcih'' v režiji [[Janez Pipan|Janeza Pipana]] ([[SNG Drama Ljubljana]]) in Offenbachovih ''Hoffmanovih pripovedkah'' v režiji [[Aleksaner Popovski|Aleksandra Popovskega]] ([[SNG Opera in Balet Ljubljana]]). Prve samostojne korake je kot kostumografinja naredila z režiserko [[Katja Pegan|Katjo Pegan]] pri režiji državne proslave ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne leta 2015 ter državnih proslavah dneva državnosti leta 2016 in 2018.
  
 
==Kostumografije==
 
==Kostumografije==

Redakcija: 20:06, 14. avgust 2022


Življenjepis

Lara Kulaš je diplomirala na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V času drugostopenjskega študija ilustracije se je pol leta izpopolnjevala na Akademiji Sztuk Pięknych v Gdansku na Poljskem. Kot asistentka kostumografa je z režiserjem Paolom Magellijem delovala v Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem, v Sloveniji pa je kot asistentka sodelovala pri treh odmevnih produkcijah: pri mjuziklu Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca in Gašperja Tiča (MGL), Cankarjevih Hlapcih v režiji Janeza Pipana (SNG Drama Ljubljana) in Offenbachovih Hoffmanovih pripovedkah v režiji Aleksandra Popovskega (SNG Opera in Balet Ljubljana). Prve samostojne korake je kot kostumografinja naredila z režiserko Katjo Pegan pri režiji državne proslave ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne leta 2015 ter državnih proslavah dneva državnosti leta 2016 in 2018.

Kostumografije

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave