Maša Kagao Knez: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Zunanje povezave)
(Vloge v gledališču)
Vrstica 23: Vrstica 23:
 
*2009 plesna predstava ''Jag Du Vi''
 
*2009 plesna predstava ''Jag Du Vi''
  
==Vloge v gledališču==
+
==Vloge==
 +
{{#dynamic_content:rep | person | 7635 | roles}}
 
*2011 Juliette; Mann Klaus ''Mefisto'', r. [[Eduard Miler]], [[SMG]]
 
*2011 Juliette; Mann Klaus ''Mefisto'', r. [[Eduard Miler]], [[SMG]]
 
*2009 Akte, osvobojenka, Neronova ljubica; [[Andrej Rozman]],[[ Davor Božič]] ''[[Neron]]'', r. [[Matjaž Zupančič]], [[SNG Drama Ljubljana]]
 
*2009 Akte, osvobojenka, Neronova ljubica; [[Andrej Rozman]],[[ Davor Božič]] ''[[Neron]]'', r. [[Matjaž Zupančič]], [[SNG Drama Ljubljana]]

Redakcija: 18:28, 2. september 2020

Življenjepis

S plesom in gledališčem se je kot hči plesalke in koreografinje Jasne Knez srečala že v otroštvu. Izobraževala se je na najrazličnejših delavnicah z mentorji iz Slovenije in tujine, nato pa je bila leta 2004 sprejeta na šolo Arts Scene - Georges Momboye v Parizu, ki jo je leta 2006 zaključila z diplomo.


Profesionalne plesne izkušnje si je nabirala v sodelovanju s koreografi׃ Dušanom Teropšičem, Sebastjanom Staričem, Tanjo Zgonc, Christian D. Guerematchi, Natašo Tovirac, Rosano Hribar; pevko Klariso Jovanović, glasbeniki׃: Igorjem Leonardijem, Ninom Mureškičem, Vaskom Atanasovskim, Damirjem Mazrekom, Blažem Korezom, Issiako Sanou in številnimi drugimi.


Kot igralka že več kot deset let sodeluje z režiserko Kim Komljanec (skupina Bube, Zavod Zofka). Samostojno koreografsko pot je začela leta 2003, ko je z glasbenikoma Damirjem Mazrekom in Blažem Korezom ustanovila plesno-glasbeno skupino LAFI.


Kot koreografinja je sodelovala tudi v številnih gledaliških predstavah (Mefisto in Art Export v režiji Eduarda Milerja, Bodi Marylin Monroe v režiji Nebojše Pop Tasića, Zašij mi pravljico v režiji Barbare Kapelj; v predstavah skupine Bube in Zavoda Zofka idr.). Že leta s samostojnimi plesnimi nastopi gostuje po Sloveniji in tujini ter poučuje afriške plese.

Leta 2009 je soustanovila kulturno umetniško društvo Baobab, ki je osredotočeno na zahodnoafriško kulturo in usmerjeno k njenemu povezovanju s sodobnim plesom, glasbo in gledališčem.

Avtorski projekti

  • 2011 1978, koreografija Filibert Tologo
  • 2011 plesna predstava Nameščeni
  • 2010 Rojena zunaj svoje vasi, koreografija Rosana Hribar
  • 2010 plesno glasbena predstava Kratke zgodbe
  • 2009 plesno glasbena predstava za otroke Obisk v afriški vasi
  • 2009 plesna predstava Jag Du Vi

Vloge

Koreografije

Vloge na radiu

Nagrade

Literatura

Zunanje povezave