Matic Valič: Razlika med redakcijama

(Nova stran z vsebino: Valič, Matic Valič, Matic ==Življenjepis== Matica Valiča je gledališče prevzelo že kot srednješolca,...)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:


==Življenjepis==
==Življenjepis==
Matica Valiča je gledališče prevzelo že kot srednješolca, zato je po končani gimnaziji opravil avdicijo za sprejem v Šentjakobsko gledališče v Ljubljani, kjer za vlogo v ''Hodniku'' Matjaža Zupančiča v režiji Mareta Bulca prejel priznanje JSKD. Leta 2015 je vpisal študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani pod mentorskim vodstvom profesorjev Nataše Barbare Gračner in Sebastijana Horvata. Za vlogo Kantorja v akademijski produkciji Cankarjevega ''Kralja na Betajnovi'' v režiji Maše Pelko je prejel študentsko Severjevo nagrado. Na profesionalno igralsko pot je stopil v sezoni 2017/18 z vlogo Krčmarja v Cankarjevih ''Hlapcih'' v režiji Janeza Pipana na odru [[SNG Drama Ljubljana]]. Valič je zelo dejaven tudi pri obštudijskih dejavnostih: za delo z dementnimi osebami v domu za starostnike v Trnovem v Ljubljani je lani prejel priznanje Univerze v Ljubljani. Trevor v ''Norčijah v spalnicah'' je bila njegova prva glavna vloga v profesionalnem gledališču in sodelovanje s koprskimi kolegi zanj pomeni neprecenljivo izkušnjo in širjenje igralskih obzorij.
Matica Valiča je gledališče prevzelo že kot srednješolca, zato je po končani gimnaziji opravil avdicijo za sprejem v [[Šentjakobsko gledališče|Šentjakobsko gledališče]] v Ljubljani, kjer za vlogo v ''Hodniku'' Matjaža Zupančiča v režiji [[Mare Bulc|Mareta Bulca]] prejel priznanje JSKD. Leta 2015 je vpisal študij dramske igre na [[AGRFT]] v Ljubljani pod mentorskim vodstvom profesorjev [[Nataša Barbara Gračner|Nataše Barbare Gračner]] in [[Sebastijan Horvat|Sebastijana Horvata]]. Za vlogo Kantorja v akademijski produkciji Cankarjevega ''Kralja na Betajnovi'' v režiji [[Maša Pelko|Maše Pelko]] je prejel študentsko Severjevo nagrado. Na profesionalno igralsko pot je stopil v sezoni 2017/18 z vlogo Krčmarja v Cankarjevih ''Hlapcih'' v režiji [[Janez Pipan|Janeza Pipana]] na odru [[SNG Drama Ljubljana]]. Valič je zelo dejaven tudi pri obštudijskih dejavnostih: za delo z dementnimi osebami v domu za starostnike v Trnovem v Ljubljani je lani prejel priznanje Univerze v Ljubljani. Trevor v ''Norčijah v spalnicah'' je bila njegova prva glavna vloga v profesionalnem gledališču in sodelovanje s koprskimi kolegi zanj pomeni neprecenljivo izkušnjo in širjenje igralskih obzorij.


==Vloge v gledališču==
==Vloge v gledališču==

Redakcija: 20:11, 14. avgust 2022


Življenjepis

Matica Valiča je gledališče prevzelo že kot srednješolca, zato je po končani gimnaziji opravil avdicijo za sprejem v Šentjakobsko gledališče v Ljubljani, kjer za vlogo v Hodniku Matjaža Zupančiča v režiji Mareta Bulca prejel priznanje JSKD. Leta 2015 je vpisal študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani pod mentorskim vodstvom profesorjev Nataše Barbare Gračner in Sebastijana Horvata. Za vlogo Kantorja v akademijski produkciji Cankarjevega Kralja na Betajnovi v režiji Maše Pelko je prejel študentsko Severjevo nagrado. Na profesionalno igralsko pot je stopil v sezoni 2017/18 z vlogo Krčmarja v Cankarjevih Hlapcih v režiji Janeza Pipana na odru SNG Drama Ljubljana. Valič je zelo dejaven tudi pri obštudijskih dejavnostih: za delo z dementnimi osebami v domu za starostnike v Trnovem v Ljubljani je lani prejel priznanje Univerze v Ljubljani. Trevor v Norčijah v spalnicah je bila njegova prva glavna vloga v profesionalnem gledališču in sodelovanje s koprskimi kolegi zanj pomeni neprecenljivo izkušnjo in širjenje igralskih obzorij.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave