Mijo Basailović: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Basailović, Mijo ==Življenjepis== Rodil se je 12. 7. 1945 v Sušici v Srbiji. Absolviral je na srednji baletni šoli v Ljubljani. Med l...)
 
 
Vrstica 1: Vrstica 1:
 +
[[Kategorija:Ustvarjalci|Basailović, Mijo]]
 
[[Kategorija: Baletniki in plesalci|Basailović, Mijo]]
 
[[Kategorija: Baletniki in plesalci|Basailović, Mijo]]
 +
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
  
Rodil se je 12. 7. 1945 v Sušici v Srbiji. Absolviral je na srednji baletni šoli v Ljubljani. Med leti 1964 in 1992 je deloval v Operi in baletu SNG Ljubljana. Zanj so značilne karakterne vloge, nastopal je kot mdr. Mercutio v Romeu in Juliji ter Princ v Pepelki S. S. Prokofjeva, Sinji ptič v Trnuljčici P. I. Čajkovskega, Vrag v Vrag na vasi F. Lhotke, Vrag v zgodbi o vojaku I. F. Stravinskega, Favn v Favnovem popoldnevu C. Debussya itd.
+
Mijo Basailović se je rodil 12. julija 1945 v Sušici v Srbiji. Absolviral je na Srednji baletni šoli v Ljubljani in med leti 1964 in 1992 deloval v [[SNG Opera in balet Ljubljana|Operi in baletu SNG Ljubljana]], kjer je nastopal predvsem v karakternih vlogah, med drugim kot '''Mercutio''' v ''Romeu in Juliji'' ter '''Princ''' v ''Pepelki'' S. S. Prokofjeva, '''Sinji ptič''' v ''Trnuljčici'' P. I. Čajkovskega, '''Vrag''' v V''rag na vasi'' F. Lhotke, '''Vrag''' v ''Zgodbi o vojaku'' I. F. Stravinskega, '''Favn''' v ''Favnovem popoldnevu'' C. Debussya itd.
 +
 
 +
==Viri in literatura==
 +
 
 +
*''Osebnosti: veliki slovenski biografski leksikon.'' Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.

Trenutna redakcija s časom 21:36, 10. oktober 2013


Življenjepis

Mijo Basailović se je rodil 12. julija 1945 v Sušici v Srbiji. Absolviral je na Srednji baletni šoli v Ljubljani in med leti 1964 in 1992 deloval v Operi in baletu SNG Ljubljana, kjer je nastopal predvsem v karakternih vlogah, med drugim kot Mercutio v Romeu in Juliji ter Princ v Pepelki S. S. Prokofjeva, Sinji ptič v Trnuljčici P. I. Čajkovskega, Vrag v Vrag na vasi F. Lhotke, Vrag v Zgodbi o vojaku I. F. Stravinskega, Favn v Favnovem popoldnevu C. Debussya itd.

Viri in literatura

  • Osebnosti: veliki slovenski biografski leksikon. Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.