O Wikiju

Iz Geslo

Redakcija dne 09:34, 20. december 2010 od Natalija (pogovor | prispevki) (Nova stran z vsebino: ''Ko zavesa pade, ne ostane nič...'' ''Wiki'', spletna enciklopedija slovenskega gledališča ( v nastajanju!) predstavlja organizirano zbirko digitalnih gledaliških vsebin,...)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)

Ko zavesa pade, ne ostane nič...

Wiki, spletna enciklopedija slovenskega gledališča ( v nastajanju!) predstavlja organizirano zbirko digitalnih gledaliških vsebin, katerih bistvena značilnost je preprosta dostopnost in uporabnost ter učinkovito ustvarjanje in razširjanje informacij s področja dvestoletne bogate zgodovine slovenskega gledališča in predvsem razvejane in pestre sedanjosti.


Wiki razširja vsebine, ki jih je slovenska gledališka družina (raziskovalci, ustvarjalci, ljubitelji, študentje, dijaki, drugi znanja polni posamezniki, kulturne, izobraževalne in raziskovalne ustanove) pripravljena ponuditi na razpolago javnosti, vanj pa se vključujejo tako ponudniki kot uporabniki vsebin.


V Wiki-ju boste našli gledališke ustvarjalce, gledališča, naslove in vsebine dram, festivale... Skratka vse, kar leze in gre na slovenskih odrskih deskah.

Ker pa je pot do tja še dolga, ste vabljeni k sodelovanju: pošljite svoje osebne podatke (ime*, priimek*, email*, kraj bivanja, leto rojstva, izobrazba, poklic, področje zanimanja, zaposlitev) na naslov Wiki in zaprosite za uporabniško ime in geslo ter postanite sooblikovalec Wikija - spletne enciklopedije slovenskega gledališča (v nastajanju!).Glej tudi: