Obrazložitev Borkman: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Resničnost igralčeve eksistence lahko dojamemo kot velik privilegij potovanja skozi razllčne identitete, kar zahteva pogum, radovednost, domišljijo in disciplino. Odkriv...)
 
(odstranjevanje celotne vsebine strani)
 
Vrstica 1: Vrstica 1:
Resničnost igralčeve eksistence lahko dojamemo kot velik privilegij potovanja skozi razllčne identitete, kar zahteva pogum, radovednost, domišljijo in disciplino. Odkrivamo jo kot težko nalogo čakanja tistega, ki je v verigi gledališkega odločanja ponavadi zadnji. To zahteva veliko potrpežljivosti, skromnosti, skrbno ohranjanje lastne identitete, modrost in spet – disciplino. Igor Samobor uteleša to velikansko nalogo. Kreativno, duhovno in človeško disciplino dojema kot pogoj svobode. Z lastnim sistemom vrednot in njegovega nenehnega preizpraševanja ustvarja alkimijo, ki jo imenujemo velika umetnost.
+
 
Skozi dramatično in enigmatično prepletanje identitet tistega, ki kontrolira svet, in tistega, ki ta svet izpodriva s svojim pasivnim uporom v predstavi Bartleby, pisar; skozi trdno vero ohranjanja tradicionalnih vrednot kot zadnjega oporišča današnje družbe v predstavi Beneški trgovec; skozi neskončno razpetost med iskanjem dialoga z božansko instanco ter iskanjem zemeljske potešitve v predstavi V Damask – je Samobor utelesil nekatera ključna vprašanja sodobnega moškega in nam razprl nove prostore refleksije in sočutja.
 

Trenutna redakcija s časom 19:37, 12. november 2014