Oldřich Smysl: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Smysl, Oldřich Smysl, Oldřich ==Življenjepis== Po maturi na angleškem oddelku Gimanzije Olomouc-Hejčín...)
 
(Življenjepis)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Po maturi na angleškem oddelku Gimanzije Olomouc-Hejčín je Oldřich Smysl leta 1997 izobraževanje nadaljeval na Akademiji za glasbo in uprizoritveno umetnost Leoša Janáčka v Brnu (JAMU). Med letoma 2001 in 2008 je sodeloval z MGB in nastopal v muzikalih, leta 2008 pa je skupaj s še petimi igralci združil moči v vokalni skupini All X, ki je nastopila na X Factorju. Po selitvi v Prago leta 2009 je kot samostojni ustvarjalec gostoval v produkcijah glasbenih gledališč, sodeloval z znamenitim mednarodnim gledališkim studiom Farm in the Cave, in se kot Cassio preizkusil v Shakespearovem ''Othellu'' v izvedbi Shakespearovega gledališča Praga. Leta 2019 se je vrnil v MGB, kjer trenutno nastopa v muzikalih ''Mamma Mia!'' in ''Grand Hotel''.
+
Po maturi na angleškem oddelku Gimanzije Olomouc-Hejčín je Oldřich Smysl leta 1997 izobraževanje nadaljeval na Akademiji za glasbo in uprizoritveno umetnost Leoša Janáčka v Brnu (JAMU). Med letoma 2001 in 2008 je sodeloval z MGB in nastopal v muzikalih, leta 2008 pa je skupaj s še petimi igralci združil moči v vokalni skupini All X, ki je nastopila na X Factorju. Po selitvi v Prago leta 2009 je kot samostojni ustvarjalec gostoval v produkcijah glasbenih gledališč, sodeloval z znamenitim mednarodnim gledališkim studiom Farm in the Cave, in se kot Cassio preizkusil v Shakespearovem ''Othellu'' v izvedbi Shakespearovega gledališča Praga. Leta 2019 se je vrnil v MGB, kjer je nastopal v muzikalih ''Mamma Mia!'' in ''Grand Hotel''.
  
 
==Vloge v gledališču==
 
==Vloge v gledališču==

Trenutna redakcija s časom 19:55, 14. avgust 2022


Življenjepis

Po maturi na angleškem oddelku Gimanzije Olomouc-Hejčín je Oldřich Smysl leta 1997 izobraževanje nadaljeval na Akademiji za glasbo in uprizoritveno umetnost Leoša Janáčka v Brnu (JAMU). Med letoma 2001 in 2008 je sodeloval z MGB in nastopal v muzikalih, leta 2008 pa je skupaj s še petimi igralci združil moči v vokalni skupini All X, ki je nastopila na X Factorju. Po selitvi v Prago leta 2009 je kot samostojni ustvarjalec gostoval v produkcijah glasbenih gledališč, sodeloval z znamenitim mednarodnim gledališkim studiom Farm in the Cave, in se kot Cassio preizkusil v Shakespearovem Othellu v izvedbi Shakespearovega gledališča Praga. Leta 2019 se je vrnil v MGB, kjer je nastopal v muzikalih Mamma Mia! in Grand Hotel.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave