Pssst!

Iz Geslo

Redakcija dne 20:18, 12. april 2007 od Zala (pogovor) (New page: ''Pssst!'' Prvi poljub; intervju za službo, ki ti nikakor ni všeč; razbita glava zaradi nutelle v letu; občutenje moškosti, ko si nadeneš žensko obleko; Metka Vojska, sošolka, ki ...)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)

Pssst!

Prvi poljub; intervju za službo, ki ti nikakor ni všeč; razbita glava zaradi nutelle v letu; občutenje moškosti, ko si nadeneš žensko obleko; Metka Vojska, sošolka, ki te vedno premaga na krosu; domača žival, ki naj bi pomagala rešiti obstoječe razmerje; ljubezensko sporočilo, ki ga pošlješ napačni osebi; razmišljanje o Kantu, medtem ko gledaš nogometno tekmo; igranje Pasjanse, medtem ko ostali plešejo in se predajaju alkoholu; čudni učinki antimalarikov; ljubezenski ugriz, ki ga poskusaš kot najstnik zakriti s popolnoma neopazno ruto; rojstvo in smrt. Vsekakor. Resnično življenje je veliko bolj nenavadno kot kakršnakoli fikcija.

Pssst! je predstava, ki za svoje gradivo jemlje intimo igralcev, njihove izkušnje, strahove, upe in jih predela v odrsko iluzijo. Ruši mejo med osebnim in javnim, med vsakdanjim in enkratnim, med nevtralnim in umetniško izraženim. Pssst! raziskuje užitek sprehajanja med človeško notranjostjo in zunanjostjo.

Umetniško vodstvo: Maja Dekleva

Igrajo: Alenka Marinič, Dražen Dragojević, Maja Dekleva, Gregor Moder

Glasba: Sonja Vilč

Luč: Tomaž Lapajne

Produkcija: Narobov in KUD France Prešeren

Premiera: oktober 2004

Predstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.