SCCA Ljubljana – Zavod za sodobno umetnost

Iz Geslo

Redakcija dne 19:46, 5. julij 2013 od Anja (pogovor | prispevki) (Predstavitev)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)


Predstavitev

Produkcijska, raziskovalna in izobraževalna organizacija s servisno platformo, dostopno javnosti, je bila ustanovljena leta 2000. Zavod producira, spodbuja in posreduje inovativne umetniške in interpretativne prakse ter jih mednarodno povezuje. Njegovo poslanstvo je še podajanje znanj, orodij in spretnosti. Znotraj produkcije in raziskovanja sodobne umetnosti so vključeni tudi dogodki s področja uprizoritvenih umetnosti, zlasti inštalacij, performansov, interdisciplinarnih in spletnih projektov.


Zavod je dejaven tudi na področju servisne platforme. Del njegovih projektov so spletni servisi Artservis, ArtsLink, Evrokultura, Kulturna stična točka (CCP) in Stična točka ALF v Sloveniji. V okviru njegovih dejavnosti delujeta tudi DIVA (video arhiv, vezan predvsem na video in novomedijske umetnosti) ter knjižnica SCCA, ki obsega slovensko in svetovno strokovno literaturo o sodobni umetnosti in teoriji s poudarkom na kuratorskih praksah, videu in novih medijih.

Ekipa

Produkcije

Izobraževanje

Zavod SCCA je dejaven tudi na področju izobraževanj, podajanja znanj, orodij in spretnosti. V okviru zavoda deluje šola za kustose in kritike sodobne umetnosti Svet umetnosti, ki je edini tovrstni program v Sloveniji. Obenem v okviru projektov potekajo različne predstavitve, pogovori, predavanja in javni intervjuji s področja sodobne – tudi uprizoritvene – umetnosti.

Zunanje povezave