Sandi Jesenik: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

Vrstica 5: Vrstica 5:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Sandi Jesenik je dramaturg, dramatik, scenarist in producent. Magistriral z dramskim besedilom ''Interpretacija sanj Alexandra McQueera'' (krstno uprizorjeno 2016 v Stari elektrarni v okviru festivalu Parada ponosa). Znanje je izpopolnjeval na ADU v Zagrebu in na različnih delavnicah dramskega pisanja, z branjem lastnih besedil pa sodeloval na slovenskih festivalih. Je predsednik Društva VLU, ki se ukvarja z gledališko in filmsko produkcijo. Večinoma je prisoten na neodvisni sceni, sodeloval je še v SSG v Trstu, ZKM v Zagrebu, SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, SNG Opera in balet Ljubljana, MGL, SMG, Gledališču Glej, Maladype Színházu v Budimpešti in APT Novo mesto. Napisal je libreto ''Padli'' in po njem zrežiral komorno opero, ki je gostovala tudi na festivalu Akademije Franza Liszta v Budimpešti. V gledališču in dramatiki ga zanimajo intimne zgodbe malega človeka, ki so zaradi tabuja ali drugih vidikov zamolčane, zato tematika LGBTQ+ v njegovem izražanju ni naključna.
+
Sandi Jesenik je dramaturg, dramatik, scenarist in producent. Magistriral je z dramskim besedilom ''Interpretacija sanj Alexandra McQueera'' (krstno uprizorjeno 2016 v Stari elektrarni v okviru festivala Parada ponosa). Znanje je izpopolnjeval na ADU v Zagrebu in na različnih delavnicah dramskega pisanja, z branjem lastnih besedil pa sodeloval na slovenskih festivalih. Je predsednik Društva VLU, ki se ukvarja z gledališko in filmsko produkcijo. Večinoma je prisoten na neodvisni sceni, sodeloval je še v SSG v Trstu, ZKM v Zagrebu, SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, SNG Opera in balet Ljubljana, MGL, SMG, Gledališču Glej, Maladype Színházu v Budimpešti in APT Novo mesto. Napisal je libreto ''Padli'' in po njem zrežiral komorno opero, ki je gostovala tudi na festivalu Akademije Franza Liszta v Budimpešti. V gledališču in dramatiki ga zanimajo intimne zgodbe malega človeka, ki so zaradi tabuja ali drugih vidikov zamolčane, zato tematika LGBTQ+ v njegovem izražanju ni naključna.
  
 
==Dramska besedila==
 
==Dramska besedila==

Redakcija: 15:38, 6. november 2018

Foto: Arhiv AGRFT

Življenjepis

Sandi Jesenik je dramaturg, dramatik, scenarist in producent. Magistriral je z dramskim besedilom Interpretacija sanj Alexandra McQueera (krstno uprizorjeno 2016 v Stari elektrarni v okviru festivala Parada ponosa). Znanje je izpopolnjeval na ADU v Zagrebu in na različnih delavnicah dramskega pisanja, z branjem lastnih besedil pa sodeloval na slovenskih festivalih. Je predsednik Društva VLU, ki se ukvarja z gledališko in filmsko produkcijo. Večinoma je prisoten na neodvisni sceni, sodeloval je še v SSG v Trstu, ZKM v Zagrebu, SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, SNG Opera in balet Ljubljana, MGL, SMG, Gledališču Glej, Maladype Színházu v Budimpešti in APT Novo mesto. Napisal je libreto Padli in po njem zrežiral komorno opero, ki je gostovala tudi na festivalu Akademije Franza Liszta v Budimpešti. V gledališču in dramatiki ga zanimajo intimne zgodbe malega človeka, ki so zaradi tabuja ali drugih vidikov zamolčane, zato tematika LGBTQ+ v njegovem izražanju ni naključna.

Dramska besedila

Celotna besedila

Viri in literatura

Zunanje povezave