Teja Reba: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nagrade)
(Zunanje povezave)
Vrstica 28: Vrstica 28:
  
 
==Zunanje povezave==
 
==Zunanje povezave==
 +
*[http://www.veza.sigledal.org/prispevki/leja-jurisic-in-teja-reba-z-najino-svobodo-se-lahko-gradi-nasa-svoboda-intervju Leja Jurišić in Teja Reba: Z najino svobodo se lahko gradi naša svoboda (intervju) - www.sigledal.org]

Redakcija: 11:34, 13. junij 2013


Življenjepis

Rojena leta 1978 v Ljubljani, odrašča v Parizu, študira umetnostno zgodovino in scenske umetnosti na Universite de la Sorbonne, prek študijskih izmenjav tudi na Odissi Dance Academy v Indiji in na Manseikan dojo na Japonskem.

Od leta 2002 se intenzivno posveti praksi sodobnega plesa in se izpopolnjuje v izobraževalnih programih: Bewegungs-art , centru za novi ples v Freiburgu, Agon v Ljubljani, ImpulsTanz na Dunaju, Dance Batucada v Braziliji, Nomadic College in Axis Syllabus Teacher Training.

Od leta 2006 živi v Ljubljani, kjer sodeluje kot plesalka in performerka pri projektih Janeza Janše (Fake it! Spomenik g2), Sebastijana Horvata, Milana Tomasika, Yasmine Hugonnet, Gorana Bogdanovskega ... ter razvija avtorska dela z Lejo Jurišić (Cikel Intervencije, Predbožična večerja), Stephan Koethe in Guillaume Humery.

Občasno vodi in ustvarja medformatne dogodke (delavnica/performans/pogovor) v Ljubljani, Beogradu, Parizu, Genovi, Rio de Janeiru.


(Vir: Zavod Exodos)

Vloge v gledališču

Vloge v filmu

Koreografije

Nagrade

Zunanje povezave