Tin Grabnar: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nagrade)
(Življenjepis)
Vrstica 2: Vrstica 2:
 
[[Kategorija:Režiserji|Grabnar, Tin]]
 
[[Kategorija:Režiserji|Grabnar, Tin]]
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Tin Grabnar (1992) je že v času šolanja na Prvi gimnaziji Maribor in na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]] Univerze v Ljubljani intenzivno sodeloval na področju performativnih in gledaliških praks. Kot član gledališča Moment, Gledališke šole Prve gimnazije, Gledališke šole MKC in vodja gibalnega gledališča Dotik je ustvaril vrsto predstav, ki so odmevale doma in v tujini. Svoje interesno polje je širil tako v klasičnem kot tudi alternativnem, plesnem in lutkovnem gledališču. Med najprepoznavnejšimi projekti tega obdobja so predstave: ''V spominu umor, Sonata Strahov, Počitnice, Dejanje brez besed'' in ''Zrcaljenje'', ki so gostovale po festivalih doma in v Evropi (Festival v Avignonu, Euroscene Leipzig, Banja Luka, Hlinsk idr.).  
+
Tin Grabnar (1992) je že v času šolanja na Prvi gimnaziji Maribor in na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]] Univerze v Ljubljani intenzivno sodeloval na področju performativnih in gledaliških praks. Kot član gledališča Moment, Gledališke šole Prve gimnazije, Gledališke šole MKC in vodja gibalnega gledališča Dotik je ustvaril vrsto predstav, ki so odmevale doma in v tujini. Svoje interesno polje je širil tako v klasičnem kot tudi alternativnem, plesnem in lutkovnem gledališču. Med najprepoznavnejšimi projekti tega obdobja so predstave: ''V spominu umor, Sonata Strahov, Počitnice, Dejanje brez besed'' in ''Zrcaljenje'', ki so gostovale po festivalih doma in v Evropi (Festival v Avignonu, Euroscene Leipzig, Banja Luka, Hlinsk idr.). V letih od 2011 do 2015 se je šolal
 +
na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]] pod mentorstvom profesorjev [[Sebastijan Horvat|Sebastijana Horvata]] in [[Kristijan Muck|Kristijana Mucka]]. V tem obdobju je kot asistent režije sodeloval z [[Jernej Lorenci|Jernejem Lorencijem ]] in [[Tomaž Pandur|Tomažem Pandurjem]] v [[SNG Drama Ljubljana|SNG Drama Ljubljana]] ter s [[Tomi Janežič|Tomijem Janežičem]] v Srbskem narodnem gledališču Novi Sad. 
  
  

Redakcija: 10:52, 1. julij 2022

Življenjepis

Tin Grabnar (1992) je že v času šolanja na Prvi gimnaziji Maribor in na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani intenzivno sodeloval na področju performativnih in gledaliških praks. Kot član gledališča Moment, Gledališke šole Prve gimnazije, Gledališke šole MKC in vodja gibalnega gledališča Dotik je ustvaril vrsto predstav, ki so odmevale doma in v tujini. Svoje interesno polje je širil tako v klasičnem kot tudi alternativnem, plesnem in lutkovnem gledališču. Med najprepoznavnejšimi projekti tega obdobja so predstave: V spominu umor, Sonata Strahov, Počitnice, Dejanje brez besed in Zrcaljenje, ki so gostovale po festivalih doma in v Evropi (Festival v Avignonu, Euroscene Leipzig, Banja Luka, Hlinsk idr.). V letih od 2011 do 2015 se je šolal na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo pod mentorstvom profesorjev Sebastijana Horvata in Kristijana Mucka. V tem obdobju je kot asistent režije sodeloval z Jernejem Lorencijem in Tomažem Pandurjem v SNG Drama Ljubljana ter s Tomijem Janežičem v Srbskem narodnem gledališču Novi Sad.


Udeležil se je delavnic pri umetnikih kot so Jan Fabre, Sergei Ostrenko, Matija Solce, Oliver Frljić, Marek Bečka, Marcos Martinez, Tomi Janežič in še mnogi drugi. Za svoje delo je prejel že več nagrad.

Režije

Dramska besedila

  • Nekje drugje

(Avtorstvo skupaj z Zalo Dobovšek in Nino Šorak. Tekst je uprizoritveni načrt, pisan z mislijo na uprizoritev v Lutkovnem gledališču Ljubljana, režija T. Grabnar, premiera 11. in 12. 5. 2017. Takšna je tudi forma besedila, ki vsebuje kopico odrskih napotkov in opisov scenskih premikov.)

Celotna besedila

Nagrade

Viri in literatura

  • Lutkovno gledališče Maribor

Zunanje povezave