Tin Grabnar

Iz Geslo

Redakcija dne 08:27, 8. januar 2020 od Maruša (pogovor | prispevki) (Zunanje povezave)

Življenjepis

Tin Grabnar (1992) je že v času šolanja na Prvi gimnaziji Maribor in na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani intenzivno sodeloval na področju performativnih in gledaliških praks. Kot član gledališča Moment, Gledališke šole Prve gimnazije, Gledališke šole MKC in vodja gibalnega gledališča Dotik je ustvaril vrsto predstav, ki so odmevale doma in v tujini. Svoje interesno polje je širil tako v klasičnem kot tudi alternativnem, plesnem in lutkovnem gledališču. Med najprepoznavnejšimi projekti tega obdobja so predstave: V spominu umor, Sonata Strahov, Počitnice, Dejanje brez besed in Zrcaljenje, ki so gostovale po festivalih doma in v Evropi (Festival v Avignonu, Euroscene Leipzig, Banja Luka, Hlinsk idr.).


Udeležil se je delavnic pri umetnikih kot so Jan Fabre, Sergei Ostrenko, Matija Solce, Oliver Frljić, Marek Bečka, Marcos Martinez, Tomi Janežič in še mnogi drugi. Za svoje delo je prejel že več nagrad.

Režije

Dramska besedila

  • Nekje drugje

(Avtorstvo skupaj z Zalo Dobovšek in Nino Šorak. Tekst je uprizoritveni načrt, pisan z mislijo na uprizoritev v Lutkovnem gledališču Ljubljana, režija T. Grabnar, premiera 11. in 12. 5. 2017. Takšna je tudi forma besedila, ki vsebuje kopico odrskih napotkov in opisov scenskih premikov.)

Celotna besedila

Nagrade

Viri in literatura

  • Lutkovno gledališče Maribor

Zunanje povezave