Večerova nagrada za igralske dosežke: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Žirije)
(Nagrajenci)
Vrstica 6: Vrstica 6:
  
 
==Nagrajenci==
 
==Nagrajenci==
*2020
+
*2020 [[Živa Selan]] za vlogi Allide Truu ter Mlade Allide Truu v ''Očiščenje'' in vlogo Heidi v ''Heidi''.
*2019
+
*2019 [[Živa Selan]] za vlogo Timike v igri ''Naše skrivnosti'' in vlogo Napada v  predstavi ''Alarmi!''.
 
*2018 [[Tanja Potočnik]] za vlogo Tatjane v uprizoritvi ''Onjegin''.
 
*2018 [[Tanja Potočnik]] za vlogo Tatjane v uprizoritvi ''Onjegin''.
 
*2017 [[Minca Lorenci]] za vloge Maude Gutman v uprizoritvi ''Meglica'', Pestrne v uprizoritvi ''Romeo in Julija'' in Interniranca v uprizoritvi ''Nebeški odred''.
 
*2017 [[Minca Lorenci]] za vloge Maude Gutman v uprizoritvi ''Meglica'', Pestrne v uprizoritvi ''Romeo in Julija'' in Interniranca v uprizoritvi ''Nebeški odred''.

Redakcija: 19:10, 8. oktober 2020


Opis

Nagrado podeljuje časnik Večer za najboljše igralske dosežke v pretekli sezoni v gledališču.

Nagrajenci

 • 2020 Živa Selan za vlogi Allide Truu ter Mlade Allide Truu v Očiščenje in vlogo Heidi v Heidi.
 • 2019 Živa Selan za vlogo Timike v igri Naše skrivnosti in vlogo Napada v predstavi Alarmi!.
 • 2018 Tanja Potočnik za vlogo Tatjane v uprizoritvi Onjegin.
 • 2017 Minca Lorenci za vloge Maude Gutman v uprizoritvi Meglica, Pestrne v uprizoritvi Romeo in Julija in Interniranca v uprizoritvi Nebeški odred.
 • 2016 Liza Marija Grašič za vloge Rose Bernd v uprizoritvi Rose Bernd, Henriete v uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk in Dekleta v igri Nostalgična komedija.
 • 2015 Vojko Belšak za vlogo Simona Luzerja v uprizoritvi Vorkšop na Moljera Matjaža Zupančiča, dve vlogi v ljubezenskem muzikalu Izgubljene ljubezni(Moški 2 v Pogrešam te Davida Auburna in Bivši fant v Dosmrtno, štirideset pogojno Nine Shengold) in Godrnjača v igri Sneguljčica Jacoba in Wilhelma Grimma.
 • 2014 Branko Završan za vlogo Režiserja v uprizoritvi Naše mesto in več vlog v predstavi Pika Nogavička.
 • 2013 Andrej Murenc za vloge Podpredsednika v uprizoritvi Shocking Shopping, Lea v uprizoritvi Sleparja v krilu in Mattija v uprizoritvi Gospodar Puntila in njegov hlapec Matti.
 • 2012 Nina Rakovec za vloge Nine Mihajlovne Zarečne v predstavi Utva, Pikice v Pikica in Tončku ter Prve erinije in Druge mlade ženske v uprizoritvi Muhe.
 • 2011 Renato Jenček za vlogo Willyja Lomana v Millerjevi igri Smrt trgovskega potnika v režiji Janeza Pipana, za vlogo Kreona v Sofoklovi igri Antigona v režiji Anđelke Nikolić in za vlogo Georgea Browna v Hallovi igri Knapi slikarji v režiji Sama M. Strelca.
 • 2010 Pia Zemljič za vlogo Eve v Bergmanovi igri Jesenska sonata v režiji Janeza Pipana in za vlogo Louise Strandberg v uprizoritvi Urok Victorie Benedictsson v režiji Sama M. Strelca.

Žirije

Zunanje povezave

Večerove nagrade na SiGledal