Zala Dobovšek: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Dramaturgije)
Vrstica 2: Vrstica 2:
  
 
== Življenjepis ==
 
== Življenjepis ==
(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]]. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (''Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze'') na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede [[Radio Študent Ljubljana|Radia Študent Ljubljana]] in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa '''Delo'''. Je članica [[Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije|Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije]]. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF).  
+
(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]]. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (''Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze'') na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede [[Radio Študent Ljubljana|Radia Študent Ljubljana]] in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa '''Delo'''. Je članica [[Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije|Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije]]. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF). Kot strokovna sodelavka je zaposlena v [[SNG Drama Ljubljana]].
 
   
 
   
 
== Dramaturgije ==
 
== Dramaturgije ==
Vrstica 27: Vrstica 27:
 
== Povezave ==
 
== Povezave ==
  
[http://www.radiostudent.si Radio Študent Ljubljana]
+
[http://www.radiostudent.si/user.php?op=userinfo&uname=Zala%20Dobov%9Aek Radio Študent Ljubljana]
  
 
[http://www.delo.si Delo]
 
[http://www.delo.si Delo]
  
[http://kumba.agrft.uni-lj.si/ZAC/index.asp?OID=9035&l=0 eKumba AGRFT]
+
[http://www.drama.si Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana]
  
  

Redakcija: 23:22, 10. januar 2011


Življenjepis

(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze) na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede Radia Študent Ljubljana in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa Delo. Je članica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF). Kot strokovna sodelavka je zaposlena v SNG Drama Ljubljana.

Dramaturgije


Nagrade

  • 2009 Prešernova nagrada UL AGRFT za diplomsko delo POTOVANJA IDENTITET: Okolje javnega transporta kot prostor dramskega in filmskega dogajanja, AGRFT
  • 2006 Prešernova nagrada UL AGRFT za skupinski zbornik Dramatična in teatralna devetdeseta?, AGRFTPovezave

Radio Študent Ljubljana

Delo

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana