Zala Dobovšek: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
Vrstica 2: Vrstica 2:
  
 
== Življenjepis ==
 
== Življenjepis ==
(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]]. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (''Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze'') na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede [[Radio Študent Ljubljana|Radia Študent Ljubljana]] in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa '''Delo'''. Je članica [[Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije|Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije]]. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF). Kot strokovna sodelavka je zaposlena v [[SNG Drama Ljubljana]].
+
(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na [[Akademija za gledališče, radio, film in televizijo|Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo]]. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (''Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze'') na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede [[Radio Študent Ljubljana|Radia Študent Ljubljana]] in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa '''Delo'''. Je članica [[Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije|Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije]]. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF).
+
 
 
== Dramaturgije ==
 
== Dramaturgije ==
 
*2010 Tom Dalton Bidwell ''Družba na poti'', r. [[Alen Jelen]], [[MGL]] in [[Škuc gledališče|ŠKUC gledališče]]
 
*2010 Tom Dalton Bidwell ''Družba na poti'', r. [[Alen Jelen]], [[MGL]] in [[Škuc gledališče|ŠKUC gledališče]]

Redakcija: 20:37, 26. junij 2011


Življenjepis

(*1983) Leta 2009 je diplomirala iz dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. V študijskem letu 2008/2009 se je izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze) na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Od leta 2005 deluje v Redakciji za kulturo in humanistične vede Radia Študent Ljubljana in od leta 2009 v kulturni redakciji časopisa Delo. Je članica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije. Vpisana je na interdisciplinarni doktorski študij Humanistika in družboslovje - smer "Medijski študiji" (FDV, FF).

Dramaturgije


Nagrade

  • 2009 Prešernova nagrada UL AGRFT za diplomsko delo POTOVANJA IDENTITET: Okolje javnega transporta kot prostor dramskega in filmskega dogajanja, AGRFT
  • 2006 Prešernova nagrada UL AGRFT za skupinski zbornik Dramatična in teatralna devetdeseta?, AGRFTPovezave

Radio Študent Ljubljana

Delo

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana