Žigan Krajnčan

Iz Geslo

(Preusmerjeno s strani Žiga Krajnčan)


Življenjepis

Žigan Krajnčan (1995) je plesalec, performer in pevec. Svojo ustvarjalno pot je pričel zelo zgodaj in je že v času osnovne šole igral violino in pozavno, pel v zboru ter bil dejaven kot igralec in plesalec. Šolanje je želel nadaljevati na srednji šoli za sodobni ples, kjer je uspešno opravil avdicijo, čeprav ni imel veliko plesnega predznanja.

Njegov gibalni izraz je fuzija plesnih tehnik, kot so popping, hip hop, balet, release, Cunningham, krump, house, kontaktna improvizacija, moshing/slamdancing, joga, ki ga nenehno izpopolnjuje in nadgrajuje ter išče nove možnosti. Kljub mladim letom je sodeloval s številnimi koreografi in drugimi ustvarjalci, kot so Matija Ferlin, Maja Delak, Gregor Luštek, Branko Potočan, Gramatik, Matjaž Pograjc, Miha Hočevar, Ivana Djilas, Matjaž Farič, Jurij Zrnec, Uroš Smolej, Gašper Tič, in Ivan Mijačevič. S svojim bratom Kristijanom Krajnčanom je soustvaril interdisciplinarni projekt Skriti mit.

Osvojil je številne nagrade z različnih področij: bil je trikratni zmagovalec mednarodnega tekmovanja OPUS in zmagovalec evropskega IDO tekmovanja v Electric Boogie kategoriji.

Koreografije

Vloge

Nagrade

Viri in literatura

  • Emanat

Zunanje povezave