Štefka Miler: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Miler, Štefka Miler, Štefka ==Življenjepis== Štefka Miler se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1924. Med leti 1941 in 1969 je bila članica SNG Maribor|mariborskega ...)
 
 
(Vmesna redakcija istega uporabnika ni prikazana)
Vrstica 1: Vrstica 1:
Miler, Štefka
+
[[Kategorija:Ustvarjalci|Miler, Štefka]]
Miler, Štefka
+
[[Kategorija:Baletniki in plesalci|Miler, Štefka]]
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Štefka Miler se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1924. Med leti 1941 in 1969 je bila članica [[SNG Maribor|mariborskega Baleta]], kjer pa je plesala manj opazne vloge, bila je '''Pajek''', '''Odette''' (P. I. Čajkovski, Hrestač, ''Labodje jezero''), '''Vražica''', '''Mati''' (F. Lhotka, ''Vrag na vasi''), '''Evnuh''' (N. A. Rimski - Korsakov, ''Šeherezada''), '''Mirta''' (A. Adam, ''Giselle''), '''Srce''' (K. Baranović, ''Srce iz lecta'').
+
Štefka Miler se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1924. Med leti 1941 in 1969 je bila članica [[SNG Maribor|mariborskega Baleta]], kjer pa je plesala manj opazne vloge. Bila je '''Pajek''', '''Odette''' (P. I. Čajkovski, Hrestač, ''Labodje jezero''), '''Vražica''', '''Mati''' (F. Lhotka, ''Vrag na vasi''), '''Evnuh''' (N. A. Rimski - Korsakov, ''Šeherezada''), '''Mirta''' (A. Adam, ''Giselle''), '''Srce''' (K. Baranović, ''Srce iz lecta'').
  
 
==Viri in literatura==
 
==Viri in literatura==
 
*''Osebnosti: veliki slovenski biografski leksikon.'' Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.
 
*''Osebnosti: veliki slovenski biografski leksikon.'' Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.

Trenutna redakcija s časom 12:06, 15. oktober 2013


Življenjepis

Štefka Miler se je rodila v Mariboru, 26. decembra 1924. Med leti 1941 in 1969 je bila članica mariborskega Baleta, kjer pa je plesala manj opazne vloge. Bila je Pajek, Odette (P. I. Čajkovski, Hrestač, Labodje jezero), Vražica, Mati (F. Lhotka, Vrag na vasi), Evnuh (N. A. Rimski - Korsakov, Šeherezada), Mirta (A. Adam, Giselle), Srce (K. Baranović, Srce iz lecta).

Viri in literatura

  • Osebnosti: veliki slovenski biografski leksikon. Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.