Petr Hloušek: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Hloušek, Petr Hloušek, Petr ==Življenjepis== V Brnu rojeni Petr Hloušek je diplomiral na Šoli uporabnih umetnosti...)
 
(Življenjepis)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==  
 
==Življenjepis==  
V Brnu rojeni Petr Hloušek je diplomiral na Šoli uporabnih umetnosti v Brnu ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (smer ilustracija) v Bratislavi (1996). Na svojo ustvarjalno pot je stopil kot grafični oblikovalec, nadaljeval kot ilustrator in svoje izkušnje pozneje prenesel na gledališke odre in v animirane medije. Kot scenograf od leta 2005 ustvarja v gledališčih na Češkem, v Avstriji, Nemčiji in Švici. V Sloveniji je leta 2008 skupaj s scenografom Jaroslavom Milfajtom ustvaril scenografijo za nagrajeni muzikal ''Sugar'' v MGL, leta 2010 pa za muzikal ''Mary Poppins'' v MGB, ki je bil na portalu Musical.cz nominiran za uprizoritev leta. Hloušek, ki danes ustvarja v svojem oblikovalskem in postprodukcijskem studiu v Brnu, v zadnjem desetletju pri svojih scenografijah v edinstveno celoto združuje realistične scenske elemente in 3D animacijo.
+
V Brnu rojeni Petr Hloušek je diplomiral na Šoli uporabnih umetnosti v Brnu ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (smer ilustracija) v Bratislavi (1996). Na svojo ustvarjalno pot je stopil kot grafični oblikovalec, nadaljeval kot ilustrator in svoje izkušnje pozneje prenesel na gledališke odre in v animirane medije. Kot scenograf od leta 2005 ustvarja v gledališčih na Češkem, v Avstriji, Nemčiji in Švici. V Sloveniji je leta 2008 skupaj s scenografom Jaroslavom Milfajtom ustvaril scenografijo za nagrajeni muzikal ''Sugar'' v [[MGL]], leta 2010 pa za muzikal ''Mary Poppins'' v MGB, ki je bil na portalu Musical.cz nominiran za uprizoritev leta. Hloušek, ki danes ustvarja v svojem oblikovalskem in postprodukcijskem studiu v Brnu, v zadnjem desetletju pri svojih scenografijah v edinstveno celoto združuje realistične scenske elemente in 3D animacijo.
  
 
==Scenografije==
 
==Scenografije==

Trenutna redakcija s časom 19:53, 14. avgust 2022


Življenjepis

V Brnu rojeni Petr Hloušek je diplomiral na Šoli uporabnih umetnosti v Brnu ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (smer ilustracija) v Bratislavi (1996). Na svojo ustvarjalno pot je stopil kot grafični oblikovalec, nadaljeval kot ilustrator in svoje izkušnje pozneje prenesel na gledališke odre in v animirane medije. Kot scenograf od leta 2005 ustvarja v gledališčih na Češkem, v Avstriji, Nemčiji in Švici. V Sloveniji je leta 2008 skupaj s scenografom Jaroslavom Milfajtom ustvaril scenografijo za nagrajeni muzikal Sugar v MGL, leta 2010 pa za muzikal Mary Poppins v MGB, ki je bil na portalu Musical.cz nominiran za uprizoritev leta. Hloušek, ki danes ustvarja v svojem oblikovalskem in postprodukcijskem studiu v Brnu, v zadnjem desetletju pri svojih scenografijah v edinstveno celoto združuje realistične scenske elemente in 3D animacijo.

Scenografije

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave