Geslo:Na današnji dan/1995

Iz Geslo


V novogoriškem gledališču je bila premierno uprizorjena predstava Plešasta pevka (rež. V. Taufer). V osrednjem čilskem časopisu El Mercurio, so o njej zapisali: »Čilenci so se predali zapeljivcem. Primorsko dramsko gledališče jih je začaralo s slovensko verzijo Plešaste pevke. Soglasno so jo izbrali za najboljšo predstavo festivala, saj je tako občinstvo kot kritike navdušila z asketsko scenografijo in tremi suverenimi ženskimi vlogami v podobi travestitov ter z ne ravno preprostim humorjem.«

V Mariboru je umrla igralka z glasbenim talentom Milena Godina.

V MGL je bila premierno uprizorjena predstava Štajerc v Ljubljani (rež. Boris Kobal), ki je na Dnevih komedije v Celju postala žlahtna komedija po izboru občinstva.

V Dolenji vasi pri Cerknici je umrl igralec Boris Kralj. Prejemnik Borštnikovega prstana.

V Dominikanskem samostanu na Ptuju je bila premierno uprizorjena predstava Krčmarica (rež. Samo M. Strelec) Gledališča ZATO., ki je na Festivalu Dnevi komedije v Celju postala žlahtna komedija, Samo M. Strelec pa žlahtni režiser. Gledališka skupina Zato., se je trudila za ponovno profesionalizacijo gledališča na Ptuju, prijetno pa so jo osvežili Vesna Pernarčič, Vojko Belšak, Tadej Toš, Gregor Geč, Rok Vihar, Barbara Vidovič in Maša Židanik.