Ana Dolinar Horvat

Foto: Jože Suhadolnik

Življenjepis

Ana Dolinar Horvat se je rodila 16. marca 1983 v Kranju. Nastopala je že v srednji šoli, ko je bila članica gledališke skupine Bube, ki je pod vodstvom Kim Komljanec delovala v prostorih ljubljanskega KUD France Prešeren. Dramsko igro in umetniško besedo je študirala na AGRFT v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. V diplomski uprizoritvi drame Susn H. Achternbuscha je nastopila v vlogi Susn 3, v Operi za tri groše B. Brechta in K. Weilla pa je zaigrala Gospo Peachum.

V MGL je igrala že kot študentka, članica pa je od leta 2009. Me drugim je nastopila v petih mjuziklih, ki so bili v zadnjih letih uprizorjeni v MGL: bila je Lulu v Kabaretu, Hodel v Goslaču na strehi, Dolores v Sugar – Nekateri so za vroče, Martha v Pomladnem prebujenju,v več vlogah je nastopila tudi v Dekameronu.

Nase je opozorila tudi v televizijski nadaljevanki Svingerji in gledališki uspešnici Ženske&Moški.com v Špas teatru. V vlogi Ane je gostovala v Jakobu Rudi I. Cankarja v Prešernovem gledališču Kranj.

Vloge v gledališču

Vloge na filmu in televiziji

Nagrade

Viri in literatura

  • MGL

Zunanje povezave