Daša Grgič

Iz Geslo


Življenjepis

Daša Grgič, plesalka in koreografinja je svoje študije dokončala v Livornu - A.E.D. za učitelja sodobnega plesa, v Bologni – Mousikè za plesnega vzgojitelja®, ter v Firencah pod vodstvom Simone Bucci je zaključila dvoletni diplomski program “Nikolais-Louis Technique Teacher Certificate Program” (NLTTCP) Nikolais-Louis Foundation for Dance, New York. Znanje sodobnih plesnih tehnik si je pridobila pod vodstvom koreografa in plesalca Roberta Cocconija iz plesne skupine »Areaera« iz Vidma in v »Atelier de Paris« z mednarodno priznano koreografinjo in ugledno osebnostjo Carolyn Carlson, katere naukom sledi.
Plesala je v številnih plesno-gledaliških predstavah in lastnih performansih v okviru raznih projektov in festivalov doma in v tujini. Ustvarila je novo avtorsko delo “Val” (izvirna glasba: Aleksi Aubry Carlson in video: Luca Quaia), uprizorjeno decembra 2011 v okviru festivala Danceproject v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu.
V svojih projektih večkrat sodeluje z igralci, glasbeniki, režiserji ter raziskuje “metodo” (pristop), ki jo je pridobila pri svetovni koreografinji Carolyn Carlson in hkrati razvija osebni odnos do plesa. Ples doživlja in pojmuje kot način življenja ter ga povezuje s tem kar smo, del širše celote.

Koreografije

  • 2011 Val

Zunanje povezave

Viri