Geslo:Uporabniki

Iz Geslo

SiTiTeater BTC je v letošnjo gledališko sezono vstopil v prenovljeni dvorani, ki je svoja vrata odprla 13. oktobra s premiero predstave Prevara. V njej nastopajo Maša Derganc, Uroš Fürst in Jernej Šugman. Gre za intimno komično dramo o ljubezenskem trikotniku in vplivih seksualne revolucije na zakon, ljubezen in prijateljstvo. Mojstrski tekst Nobelovega nagrajenca Harolda Pinterja ter odlična igralska zasedba obetata vrhunsko izkušnjo za vse prave gledališke sladokusce.

Druga premiera letošnje sezone je obarvana bolj glasbeno. S predstavo Manjka mi, manka se je konec oktobra v spremstvu vrhunskih plesalcev in virtuoznega harmonikarja predstavila Romana Kranjčan, ki verjame, da lahko vse kar nam manjka najdemo v sebi. Duhovit glasbeno-plesno-gledališki show o odnosih, ljubeznih, navadah in razvadah našega vsakdana, ki nastaja vzporedno z izidom Romaninega novega glasbenega albuma, je režiral Gašper Tič.

Na oder se vračajo tudi vse uspešnice preteklih sezon – od Fotra, ki je v razprodanih Križankah na odru stal že 150-ič, do Jamskega človeka, ki se približuje rekordni 600. ponovitvi. Tudi sobotni dopoldnevi so še naprej rezervirani za najmlajše katerim je pripravljen osvežen program gledaliških in lutkovnih predstav. Vsak mesec se predstavljajo stand-up komiki, letošnja novost pa so nedeljske Ekshibicije Impro lige, ki jih je 6. novembra otvorila mednarodna prijateljska improvizacijska tekma med Slovenijo in Kanado. Novosti pa so zvestim gledalcem opazne tudi v dvorani. Verjetno najbolj razveseljujoča so oštevilčenih sedežev, poleg tega pa še višje tribune in razširjen vhod v dvorano, ki zagotavljajo še prijaznejšo izkušnjo obiska gledališča.

Ime: SiTi Teater BTC
Spletna stran: www.sititeater.si
e-naslov: info@sititeater.si
tel.št.: 070 940 940