Jasmina Založnik


Življenjepis

Jasmina Založnik (1979) je diplomirala iz sociologije kulture in pedagogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Končala je magistrski študij filozofije na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani. Je doktorska kandidatka na oddelku za vizualno kulturo in filozofijo Univerze v Aberdeenu v Veliki Britaniji s štipendijo Ministrstva za kulturo RS.

Med pomembnejšimi projekti, ki jih je izvedla so: umetniško vodstvo festivala Performa 2006 in Performa 2007, selekcija in producentstvo slovenskega dela 11. mednarodnem festivalu računalniške umetnosti, producentka in koordinacija festivala NagiB 2007, 2008 in 2009.

Je koordinatorka Seminarja sodobnih scenskih umetnosti na Maski, Ljubljana in producentka na Društvu za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk. Je članica skupine SoOgledi, samoorganizirane skupine samostojnih avtoric (www.soogledi.blogspot.com) in aktivna na različnih področjih kulturnega dogajanja. Svoje članke objavlja v revijah Spekter, MASKA, festivalskem časopisu Mladi levi - Arena, CoWeb, Večer, Dialogi, Reartikulacija, idr.

Nagrada

  • 2023 Listina Mete Vidmar
  • 2015 Nagrada Ksenije Hribar v kategoriji Kritik/teoretik/dramaturg, Pdf.gif Obrazložitev Info.png

Viri in literatura

  • Maska

Zunanje povezave