Kristijan Guček

Foto: Arhiv SNG Nova Gorica

Življenjepis

Profesionalno igralsko kariero je začel v rodnem Celju, nadaljeval kot svobodnjak, leta 2009 pa se je zaposlil v SNG Nova Gorica, kjer se je kmalu uveljavil kot eden stebrov ansambla. Za svoje gledališko ustvarjanje je prejel nagrado ZDUS, tantadruja in Severjevo nagrado. Dramske in komedijske vloge velikega formata pogosto obogati tudi z glasbenim talentom kot pevec, kitarist ali pianist. Ob gledališkem delu je posnel več filmov, zadnja leta pa navdušuje občinstvo tudi v tv seriji Ena žlahtna štorija.

Vloge v gledališču

Nagrade

  • 2018 Igralska nagrada za vlogo Đovanina na festivalu 42. Dnevi satire Fadila Hadžića (Carlo Goldoni – Predrag Lucić Barufe, r. Vito Taufer, koprodukcija Gledališče Koper, Istarsko narodno kazalište Pula, SNG Nova Gorica, SSG Trst)
  • 2014 Severjeva nagrada, Pdf.gif Obrazložitev Info.png
  • 2014 Tantadruj za najboljšo igralsko stvaritev za vlogo Bérengerja v Ionescovem Morilcu, r. Marko Čeh, SNG Nova Gorica (obrazložitev)
  • 2010 Priznanje ZDUS za igralske dosežke v letu 2010 za vlogi Interpreta in Izidorja v uprizoritvi Pogovori, samogovori v izvedbi SNG Nova Gorica

Literatura

  • Spletna stran Slovenskega ljudskega gledališča, Celje

Zunanje povezave