Kristina Tini Rozman


Življenjepis

Je uveljavljena plesalka, plesna ustvarjalka in plesna pedagoginja. Njeno plesno raziskovanje in izpopolnjevanje zajema desetletno delovanje znotraj kolektiva Bitnamuun (Miza za 4, Premiki v obljubljene dežele, ...loop..., Korak, Neustrašno, Timing, Junakinje), večletno sodelovanje pri ustvarjalnih procesih z Jano Menger (Gledališče, V postopku, Posvetitev pomladi: Kvadrat, Merilci bremen), Brankom Potočanom (članica Fourklor od 2015, Sijaj, Solo za dva, Morala je sama, Žepi polni zvezd, Prijatelj postoj in poglej, Cirkus na mesec, Nima fantič kapice, Zarjavele trobente), sodelovanje z Matjažem Faričem (The politics of dancing/Balkon, Solo, No more solo, Sinestezija), Tino Dobaj in Sinjo Ožbolt, Andrejo Rauch Podrzavnik, Gregorjem Kamnikarjem, Matjažem Pograjcem, Claudine Lauer Peny,... v zadnjem času pa intenzivno sodeluje z Ajdo Tomazin na področju interaktivnih plesnih predstav za otroke (Od kapljice do oceana (Zlata paličica 2019, mednarodna nagrada Dobro drvo 2019), Čigumitvist, Iceberg - ledeni velikan).

Kristina je bila leta 2017 prejemnica srebrne značke Mete Vidmar, obenem pa že vrsto let poučuje mlajše in starejše otroke, s katerimi ustvarja sodobnoplesne koreografije, nagrajene z zlatimi in srebrnimi državnimi priznanji.

Plesno znanje je pridobivala na izobraževanjih pri ustvarjalcih in pedagogih s področja različnih sodobnih plesnih tehnik, performansa, fizičnega gledališča, koreografije in pedagoškega dela. Projektno delo z uveljavljenimi umetniki ji je omogočalo nadaljnji razvoj in poglobitev v plesnem ustvarjanju in pri pedagoškem delu. Od leta 2010 je aktivna članica kolektiva fizičnega gledališča Bitnamuun.

Vloge

Nagrade

Viri in literatura

Zunanje povezave