Mala Kline


Življenjepis

Mala Kline je performerka, plesalka, koreografinja in piska. Diplomirala je iz filozofije in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani. Njena najbolj priznana dela so: Campo de 'Fiori (2004), Debut (2007), The End (2009), BLISS (2010) in pred kratkim premierno izvedno delo Eden (2011). Poleg tega je bila vključena v partnerske projekte mnogih najrazličnejših ustvarjalcev - režiserjev, koreografov in pesnikov iz vse Evrope. Bila je soustanoviteljica in koprogramerka (2004-06) Agona - izobraževalnega in raziskovalnega programa za ples - in ena od vodij Cimeta, projekta za mobilnost mladih plesalcev v Srednji Evropi v letu 2004.


S performansi je gostovala na različnih prizoriščih in zanje prejela vrsto prestižnih slovenskih nagrad na področju sodobnega plesa; med drugimi tudi zlato ptico, povodnega moža, nagrado Ksenije Hribar za koreografijo.


Je soustanoviteljica Emanata, zavoda za afirmacijo in razvoj umetnosti plesa. Je tudi soustanoviteljica in sourednica (2004-06) knjižne zbirke Prehodi, ki izdaja knjige o plesu, v zvezi z drugimi umetnostnimi in gledališkimi praksami. Trenutno na Univerzi v Ljubljani in v sodelovanju z raziskovalnim centrom a.pass v Bruslju piše doktorsko disertacijo iz filozofije, v kateri proučuje problem etike v scenskih umetnostih.

Video

Video na vimeo.com

Koreografije

Plesne vloge

Nagrade

  • 2023 nagrada festivala Gibanica za uprizoritev VENERA: med ujetostjo in letenjem za najboljšo predstavo po izboru občinstva
  • 2021 Nagrada Ksenije Hribar
  • 2013 Nagrada Ksenije Hribar

Zunanje povezave