Vita Osojnik

Iz Geslo

Življenjepis

Vita Osojnik (1976) je po maturi na gimnaziji Kranj in na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani plesno izobraževanje nadaljevala v Plesnem centru Ljubljana in leta 2002 opravila avdicijo na SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Študij je 2005 uspešno zaključila z diplomo iz baleta, sodobnega plesa in koreografije. Od leta 1995 se je redno izobraževala na plesnih delavnicah in seminarjih doma in v tujini (Tanzwochen na Dunaju, La Rona Dance International School of Ballet v Londonu idr).

Vita Osojnik deluje kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja. Redno poučuje v Kranju v okviru kulturnega društva Qulenium, je delno redno zaposlena na Umetniški gimnaziji SVŠGL v Ljubljani in ena od mentoric šole uličnega gledališča ŠUGLA. Poleg tega je gostujoča profesorica na SEAD-u, mentorica mednarodnih delavnic Move Mentors v Salzburgu, občasno pa poučuje tudi v okviru drugih društev in programov (Bitnamun, Praktikum, Center plesa Maribor, Toscana Dance Hub v Firencah …). Oktobra 2015 je na povabilo dekana Tisch School of Arts iz New Yorka dva meseca delovala kot koreografinja s profesionalno skupino diplomantov šole.

V zadnjih letih se najbolj posveča režiji, koreografiji in performativnim praksam uličnega gledališča. Je avtorica in soustvarjalka številnih celovečernih plesnih predstav in projektov na področju ulične umetnosti.

Koreografije

Nagrade

Viri in literatura

  • PTL

Zunanje povezave