Blaž Popovski: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Življenjepis)
 
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Izolan, ki se je kot mladostnik posvečal glasbi (bil je član Pihalnega orkestra Izola), nato je hkrati z bobni odkril tudi gledališko šolo Gledališča Koper in še pred vpisom na študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani leta 2015 kar šest let nastopal tako na ljubiteljskem kot profesionalnem odru. V Gledališču Koper je odigral manjše vloge v predstavah ''Pepelka in jaz'' in ''Gledališka vaja'' Katje Pegan, ''Filumena Marturano'' Eduarda De Filippa (vse v režiji Katje Pegan) ter v Goldonijevi komediji ''Sluga dveh gospodarjev'' v režiji Kokana Mladenovića. Že med študijem je kot gost nastopil v uprizoritvi Cankarjevih ''Hlapcev'' v režiji Janeza Pipana v [[SNG Drama Ljubljana]].
+
Izolan, ki se je kot mladostnik posvečal glasbi (bil je član Pihalnega orkestra Izola), nato je hkrati z bobni odkril tudi gledališko šolo [[Gledališče Koper|Gledališča Koper]] in še pred vpisom na študij dramske igre na [[AGRFT]] v Ljubljani leta 2015 kar šest let nastopal tako na ljubiteljskem kot profesionalnem odru. V Gledališču Koper je odigral manjše vloge v predstavah ''Pepelka in jaz'' in ''Gledališka vaja'' [[Katja Pegan|Katje Pegan]], ''Filumena Marturano'' Eduarda De Filippa (vse v režiji Katje Pegan) ter v Goldonijevi komediji ''Sluga dveh gospodarjev'' v režiji Kokana Mladenovića. Že med študijem je kot gost nastopil v uprizoritvi Cankarjevih ''Hlapcev'' v režiji Janeza Pipana v [[SNG Drama Ljubljana]].
  
 
Je član ansambla [[Gledališče Koper|Gledališča Koper]].
 
Je član ansambla [[Gledališče Koper|Gledališča Koper]].

Trenutna redakcija s časom 20:09, 14. avgust 2022


Življenjepis

Izolan, ki se je kot mladostnik posvečal glasbi (bil je član Pihalnega orkestra Izola), nato je hkrati z bobni odkril tudi gledališko šolo Gledališča Koper in še pred vpisom na študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani leta 2015 kar šest let nastopal tako na ljubiteljskem kot profesionalnem odru. V Gledališču Koper je odigral manjše vloge v predstavah Pepelka in jaz in Gledališka vaja Katje Pegan, Filumena Marturano Eduarda De Filippa (vse v režiji Katje Pegan) ter v Goldonijevi komediji Sluga dveh gospodarjev v režiji Kokana Mladenovića. Že med študijem je kot gost nastopil v uprizoritvi Cankarjevih Hlapcev v režiji Janeza Pipana v SNG Drama Ljubljana.

Je član ansambla Gledališča Koper.

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • Gledališče Koper

Zunanje povezave