Tamás Tuza: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Življenjepis)
(Viri in literatura)
 
(3 vmesne redakcije 2 uporabnikov niso prikazane)
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==  
 
==Življenjepis==  
Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini EnKnap Group, s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so [[Sebastijan Horvat]], [[Matjaž Zupančič]], [[Rosana Hribar]], [[Gregor Luštek]], in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. V zadnjih šestih letih je Tamás s skupino EKG prepotoval velik del Slovenije in Evrope.
+
Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini [[En-knap|EnKnap Group]], s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so [[Sebastijan Horvat]], [[Matjaž Zupančič]], [[Rosana Hribar]], [[Gregor Luštek]], in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. S skupino EKG je Tamás prepotoval velik del Slovenije in Evrope.
 +
 
 +
==Vloge v gledališču==
 +
{{#dynamic_content:rep | person | 19935 | roles}}
 +
 
 +
==Koreografije==
 +
{{#dynamic_content:rep | person | 19935 | coreographies}}
  
 
==Nagrade==
 
==Nagrade==
  
 
==Viri in literatura==
 
==Viri in literatura==
 +
*SNG Nova Gorica
  
 
==Zunanje povezave==
 
==Zunanje povezave==

Trenutna redakcija s časom 15:38, 11. avgust 2022


Življenjepis

Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini EnKnap Group, s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so Sebastijan Horvat, Matjaž Zupančič, Rosana Hribar, Gregor Luštek, in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. S skupino EKG je Tamás prepotoval velik del Slovenije in Evrope.

Vloge v gledališču

Koreografije

Nagrade

Viri in literatura

  • SNG Nova Gorica

Zunanje povezave