Tamás Tuza: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Nova stran z vsebino: Abram, Jože Aleksova, Kristina ==Življenjepis== Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šol...)
 
(Življenjepis)
Vrstica 3: Vrstica 3:
  
 
==Življenjepis==  
 
==Življenjepis==  
Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini [[EnKnap Group]], s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so [[Sebastijan Horvat]], [[Matjaž Zupančič]], [[Rosana Hribar]], [[Gregor Luštek]], in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. V zadnjih šestih letih je Tamás s skupino EKG prepotoval velik del Slovenije in Evrope.
+
Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini EnKnap Group, s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so [[Sebastijan Horvat]], [[Matjaž Zupančič]], [[Rosana Hribar]], [[Gregor Luštek]], in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. V zadnjih šestih letih je Tamás s skupino EKG prepotoval velik del Slovenije in Evrope.
  
 
==Nagrade==
 
==Nagrade==

Redakcija: 22:43, 30. junij 2022


Življenjepis

Tamás Tuza je madžarski plesalec, ki je zaključil šolanje na Budapest Dance School in svoje izobraževanje nadgrajeval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Po več kot 20 predstavah se je v začetku leta 2010 pridružil skupini EnKnap Group, s katero je plesal in ustvarjal vse do začetka leta 2016. V tem času je sodeloval s slovenskimi avtorji, kot so Sebastijan Horvat, Matjaž Zupančič, Rosana Hribar, Gregor Luštek, in tujimi koreografi, kot so Simone Sandroni, Club Guy in Roni, David Zambrano, Jordi Casanovas … Med drugim je plesal tudi v uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado. V zadnjih šestih letih je Tamás s skupino EKG prepotoval velik del Slovenije in Evrope.

Nagrade

Viri in literatura

Zunanje povezave