Urška Sajko: Razlika med redakcijama

Iz Geslo

(Dramska besedila)
(Življenjepis)
Vrstica 5: Vrstica 5:
  
 
==Življenjepis==
 
==Življenjepis==
Urška Sajko je absolventka [[AGRFT]] – smer dramaturgija in scenske umetnosti, dejavna je bila pri študentskem festivalu ekspresionističnih enodejank Prezir, v sklopu katerega so uprizorili njen eksperimentalni performans ''Berači'', narejen po motivih pisatelja Ivana Preglja. Svoje tekste 41 objavlja v akademskem časopisu ''Oderuh'', časopisu ''Arena'' festivala Mladi levi, sodelovala je na simpoziju ''Mi vsi smo teater!'' v okviru 46. festivala Borštnikovo srečanje. Kot dramaturginja je sodelovala pri diplomski predstavi ''Potohodec'' na AGRFT. Leta 2012 je bila med soorganizatorji umetniško-protestniških dogodkov ''Univerza bere Hlapce'' in ''Slovenija bere Hlapce'' ter asistentka dramaturgije pri predstavi ''Komedija z ženskami'' (2012) v MGL. Bila je članica skupine G-FART, ki je imela v sezoni 2012/2013 rezidenco v gledališču Glej, in delovala kot soavtorica in ena od nastopajočih v predstavi ''Kabare Kurac: Demoni.'' Je aktivna članica študentskega društva Iskra. Na 48. festivalu Borštnikovo srečanje je predstavila bralno uprizoritev svoje enodejanke ''Ne moreš spati, mali medo?''. Med drugim deluje tudi kot sodelavka univerzitetne in kulturne redakcije na Radiu Študent.
+
Urška Sajko je absolventka [[AGRFT]] – smer dramaturgija in scenske umetnosti, dejavna je bila pri študentskem festivalu ekspresionističnih enodejank Prezir, v sklopu katerega so uprizorili njen eksperimentalni performans ''Berači'', narejen po motivih pisatelja Ivana Preglja. Svoje tekste 41 objavlja v akademskem časopisu ''Oderuh'', časopisu ''Arena'' festivala Mladi levi, sodelovala je na simpoziju ''Mi vsi smo teater!'' v okviru 46. festivala Borštnikovo srečanje. Kot dramaturginja je sodelovala pri diplomski predstavi ''Potohodec'' na AGRFT. Leta 2012 je bila med soorganizatorji umetniško-protestniških dogodkov ''Univerza bere Hlapce'' in ''Slovenija bere Hlapce'' ter asistentka dramaturgije pri predstavi ''Komedija z ženskami'' (2012) v [[MGL]]. Bila je članica skupine G-FART, ki je imela v sezoni 2012/2013 rezidenco v [[Gledališče Glej|gledališču Glej]], in delovala kot soavtorica in ena od nastopajočih v predstavi ''Kabare Kurac: Demoni.'' Je aktivna članica študentskega društva Iskra. Na 48. festivalu [[Borštnikovo srečanje]] je predstavila bralno uprizoritev svoje enodejanke ''Ne moreš spati, mali medo?''. Med drugim deluje tudi kot sodelavka univerzitetne in kulturne redakcije na Radiu Študent.
  
 
==Dramska besedila==
 
==Dramska besedila==

Redakcija: 20:54, 13. avgust 2022


Življenjepis

Urška Sajko je absolventka AGRFT – smer dramaturgija in scenske umetnosti, dejavna je bila pri študentskem festivalu ekspresionističnih enodejank Prezir, v sklopu katerega so uprizorili njen eksperimentalni performans Berači, narejen po motivih pisatelja Ivana Preglja. Svoje tekste 41 objavlja v akademskem časopisu Oderuh, časopisu Arena festivala Mladi levi, sodelovala je na simpoziju Mi vsi smo teater! v okviru 46. festivala Borštnikovo srečanje. Kot dramaturginja je sodelovala pri diplomski predstavi Potohodec na AGRFT. Leta 2012 je bila med soorganizatorji umetniško-protestniških dogodkov Univerza bere Hlapce in Slovenija bere Hlapce ter asistentka dramaturgije pri predstavi Komedija z ženskami (2012) v MGL. Bila je članica skupine G-FART, ki je imela v sezoni 2012/2013 rezidenco v gledališču Glej, in delovala kot soavtorica in ena od nastopajočih v predstavi Kabare Kurac: Demoni. Je aktivna članica študentskega društva Iskra. Na 48. festivalu Borštnikovo srečanje je predstavila bralno uprizoritev svoje enodejanke Ne moreš spati, mali medo?. Med drugim deluje tudi kot sodelavka univerzitetne in kulturne redakcije na Radiu Študent.

Dramska besedila

  • Ne moreš spati, mali medo?

Dramaturgije

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

  • SMG

Zunanje povezave