Ivan Mijačević

Iz Geslo

Življenjepis

Ivan Mijačević (1979) deluje kot koreograf, skladatelj, plesalec, pedagog in pomočnik vzgojitelja predšolskih otrok; je magister plesne diseminacije v sodobnem kontekstu (HfMT Köln, 2015), diplomirani plesalec in koreograf (SEAD, 2008), študent glasbene pedagogike (PeF Maribor, 1998–2005) in klavirskega poustvarjanja (Konservatorij za glasbo in balet Maribor, 1997–2000). Je član umetniških kolektivov sz3, inability crew, danceCO.

Sodeloval je, med drugim, z Dragano Alfirević, Matejo Bučar, Maayan Danoch, Katie Duck, Janom Fabrom, Julyenom Hamiltonom, Matejem Kejžarjem, Matejo Kokol, Katjo Legin, Kajo Lorenci, Liso Nelson, Snježano Premuš, Ingom Reuleckejem, Luko Martinom Škofom ter Mayo Weinberg.

Poučeval je odnos glasbe in plesa ter svetoval v učnih procesih na SNDO Amsterdam, SEAD Salzburg, Nacionalni akademiji za ples Rim, Akademiji za glasbo in ples Köln, Akademiji za glasbo in ples Jeruzalem, Visoki šoli za glasbo in gledališke umetnosti Frankfurt na Majni, Almi Mater Europaei – Akademiji za ples, Praktikumu SVŠGL, Tanzfabrik Berlin, Yasmeen Godder Studio, World DanceSport Federation.

Vloge v gledališču

Koreografije

Nagrade

Viri in literatura

  • LGMB

Zunanje povezave