Blaž Šef

Iz Geslo

Foto: Luka Kaše

Življenjepis

Blaž Šef je leta 2010 diplomiral na AGRFT in se še istega leta zaposlil v SMG, v katerem je nekaj vlog ustvaril že kot študent. Že med študijem je sodeloval v številnih projektih drugih institucionalnih in neinstitucionalnih gledališč, predvsem v Ljubljani (ŠKUC, Glej, Plesni Teater Ljubljana, Bunker, Mini teater, Klovnbuf ...). Je tudi sodelavec RTV Slovenija (televizijske oddaje za otroke in mladino, Big Band RTV Slovenija, radijske literarne oddaje, sinhronizacija risanih serij), Cankarjevega doma, SNG Opera in balet Ljubljana itn.

Igra v filmih (na primer v večkrat nagrajenem Kozoletovem Nočnem življenju) in sodeluje na najrazličnejših umetniških prireditvah. Od leta 2006 je sodelavec Spominskega središča Hermana Potočnika Noordunga v domačem Vitanju, pozneje Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT). Je soustanovitelj zavodov Avgus in Ignor.

Leta 2017 je za stvaritve v predstavah Naše nasilje in vaše nasilje, Pasja procesija in Idioti Mladinskega ter Chagall Društva za umetnost Avgus prejel Severjevo nagrado, na Festivalu malih gledaliških oblik (Vraca, Bolgarija) pa skupaj s kolegoma nagrado za ansambelsko igro v predstavi Varovanec hoče biti varuh Gledališča Glej. Leta 2008 je dobil tudi Severjevo nagrado za študentsko igralsko stvaritev (Othello).

Vloge v gledališču

Nagrade

Viri in literatura

ZDUS

Zunanje povezave