Gašper Jarni

Iz Geslo

Življenjepis

Gašper Jarni se je rodil 27. januarja 1979 v Ljubljani. Leta 2004 je z odliko diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer dramska igra in umetniška beseda. Med letoma 1997 in 2012 se je redno izpopolnjeval v solo petju pri Diegu Barriosu Rossu in Leli Radovan. Leta 2015 je postal član ansambla SNG Drama Ljubljana od leta 2018 pa je zaposlen v MGL.

Nastopil je tudi v filmih Maje Weiss Instalacija ljubezni (2007) in Varuh meje (2002), Matjaža Klopčiča Ljubljana je ljubljena (2005) in Saša Podgorška Sladke sanje (2001) ter diplomskem filmu Dražena Štaderja Orgasmus (2002). Sodeloval je tudi v več televizijskih oddajah ter pri sinhronizaciji risank in mladinskih filmov, snemanju, radijskih iger, literarnih nokturnov, liričnih utrinkov, pravljic za lahko noč itd.

Za svoje delo je prejel več nagrad: nagrada žlahtna komedija leta 2008 na Dnevih komedije v Celju 2009 za predstavo Življenje podeželskih plejbojev po drugi svetovni vojni oz. tuje hočemo, svojega ne damo (SNG Drama Ljubljana), nagrada za najboljšo predstavo v celoti ter nagrada za najboljšega igralca/animatorja za več vlog v otroški predstavi Obuti maček (Mini teater Ljubljana) na 17. mednarodnem lutkovnem festivalu Poletni lutkovni pristan v Mariboru 2006, komedijant večera na Dnevih komedije v Celju 2005 za vlogo Simona Rožanca v mjuziklu Mala prodajalna groze, Borštnikova nagrada za najboljšo uprizoritev v celoti (Iskanje izgubljenega časa, SNG Drama Ljubljana) na Borštnikovem srečanju 2004, nagrada Rudija Šeliga za najboljšo uprizoritev v celoti (Krst pri Savici, SNG Drama Ljubljana) na Tednu slovenske drame leta 2004, zlatolaska za stransko moško vlogo (shizo-lopov Šiki) v diplomski predstavi VIII. semestra študija dramske igre in umetniške besede, nagrada sklada Staneta Severja za najboljšo igralsko stvaritev študentov dramske igre (kralj Lear) in zlatolaska za glavno moško vlogo (kralj Lear) v produkciji VI. semestra študija dramske igre in umetniške besede.

Vloge v gledališču

Vloge na filmu in televiziji

Vloge na radiu

Nagrade

Bibliografija

Literatura

Zunanje povezave