Geslo:Na današnji dan/20. april1883
Rodil se je igralec, režiser in pedagog Hinko Nučič. Zaslužen za prenovo ljubljanske Drame po prvi svetovni vojni, kjer je kot umetniški vodja in režiser opravil gigantsko delo s 35 premierami v eni sezoni, od katerih jih je 13 sam uprizoril. Bil je tudi soustanovitelj Drame Maribor, poklicno pa najdlje ugleden član zagrebške Drame.


1967
Rodila se je dramaturginja, teatrologinja in visokošolska profesorica Barbara Sušec Michieli. Njeno temeljno raziskovalno delo je posvečeno prvi slovenski profesionalni igralki, Mariji Veri, v katerem se ne ukvarja le z osebnostjo in igralko, ampak razmišlja tudi o podrejenosti in emancipaciji žensk v igralskem poklicu.


1995
V novogoriškem gledališču je bila premierno uprizorjena predstava Plešasta pevka (rež. V. Taufer). V osrednjem čilskem časopisu El Mercurio, so o njej zapisali: »Čilenci so se predali zapeljivcem. Primorsko dramsko gledališče jih je začaralo s slovensko verzijo Plešaste pevke. Soglasno so jo izbrali za najboljšo predstavo festivala, saj je tako občinstvo kot kritike navdušila z asketsko scenografijo in tremi suverenimi ženskimi vlogami v podobi travestitov ter z ne ravno preprostim humorjem.«


1996
V Ljubljani je umrl igralec Danilo Bezlaj. Član MGL ansambla.