Jerca Rožnik Novak

Iz Geslo


Življenjepis

(*3.3.1992)

Po končani osnovni šoli se leta 2008 vpiše v Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana, umetniška gimnazija – sodobni ples, kjer maturirala leta 2011. V letu 2011/2012 se vpiše na Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za socialno delo, kjer pridobi tudi status kulturnika.

Že od malih nog se zanima za ples, pri sedmih letih se vpiše v plesno šolo Kazina. V plesni šoli Kazina pleše od leta 1999 do leta 2011. Trenira in izboljša svoje znanje v jazz baletu, stepu in modernem plesu. Prvo leto pleše pri Mirjam Podobnik, nato pa pri Mitji Popovskem. Na različnih tekmovanjih osvoji številna prva mesta tako na državni kot tudi na svetovni ravni. Zadnje tekmovanje poteka na Poljskem, meseca decembra 2011, kjer so osvojili naziv svetovnih prvakov v modernem plesu. S skupino so se redno udeleževali tudi velikih mednarodnih festivalov. Plesala je v celovečerni predstavi Postaja, katero je prav tako koreografiral Mitja Popovski skupaj z Mojco Uršič. Leta 2007 pleše v božični predstavi za otroke in odrasle Pingvinček in Goska. Leta 2008 v Gibalnem inštitutu Vija Vaja trenira »horton« pod vodstvom Kjare Starič. Bila je statistka v programu plesne kompanije »En Knap Group« na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti (2009) v Cankarjevem domu v Ljubljani. V letu 2010/2011 je svoje plesno znanje nadgrajevala in izpopolnjevala v baletni šoli Pirueta pri Kjari Starič. V Plesni šoli Urška opravi izobraževalni tečaj za asistenta latinsko ameriških in standardnih plesov. Organizirali so plesne večere, kjer so ljudi vseh starost, željnih plesa, učili plesati.

S svojim solom, ki ga je pripravila ob zaključku šolanja na SVŠGL-ju, je plesala na otvoritvi ob izdaji pesniške zbirke »Skodelica pesmi« v Cankarjevem domu Vrhnika 10.11.2011. Njen solo z naslovom Op.14 n°5 je bil prav tako izbran za plesni festival Živa 2011, ki je potekal v Španskih borcih od 24. do 26. novembra 2011.

Koreografije

Nagrade

  • 2018 Nagrada mednarodne strokovne žirije 6. bienalnega festivala plesnih perspektiv UKREP za predstavo 2gather Al(L)Lone/Skupaj popolnoma sami
  • 2018 Nagrada 6. bienalnega festivala plesnih perspektiv UKREP po izboru Gregorja Luštka za izvirni plesni solo 2gather Al(L)Lone/Skupaj popolnoma sami
  • 2013 Nagrada Ksenije Hribar

Zunanje povezave