Kristian Koželj


Življenjepis

Kristian Koželj (1984) je knjižničar. Kadar ne sedi za izposojnim putom celjske knjižnice, je ob mag. Tini Kosi somentor Celjske gledališke šole.

Z mladimi je v Celju postavil na oder predstave Hamlet (2012), Antigona (2013), Premalo za življenje (2013), Kar hočete (2014), Dogodek v mestu Gogi (2016) ter Terorizem (2017) V letih 2013 in 2014 se je izpopolnjeval v commedii dell'arte v dveh mojstrskih tečajih pod menorstvom Mattea Spiazzija iz Verone.

V letu 2017 je pod mentorskim vodstvom Janeza Vajevca kot igralec na oder postavil monodramo Alessandra Barrica Devetsto. Je član Igralskega studia bratov Vajevec in Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

Kot literarni ustvarjalec je sodeloval na mednarodnih festivalih doma in v tujini in prejel nekaj vidnih nagrad in priznanj. Poezijo in eseje je med drugim objavil na portalih Poiesis in LUD Literatura in v revijah Sodobnost, Poetikon, Mentor in Vpogled ter hrvaških revijah Poezija, Književnost uživo ter Artikulacije. Na prvem državnem prvenstvu v slam poeziji je jeseni 2016 postal državni podprvak, hkrati pa je poganjalec celjske slam pesniške scene in mentor pesnikom srednješolcem.

V letih 2013 in 2014 se je izpopolnjeval v commedii dell’arte v dveh mojstrskih tečajih pod mentorstvom Mattea Spiazzija iz Verone. Kot literarni ustvarjalec je sodeloval na mednarodnih festivalih doma in v tujini ter prejel nekaj vidnih nagrad in priznanj. Na prvem državnem prvenstvu v slam poeziji je jeseni 2016 postal državni podprvak.

Viri in literatura

  • Gledališče Celje

Zunanje povezave