Milko Lazar


Življenjepis

Milko Lazar je skladatelj in multiinstrumentalist. Študiral je klavir in saksofon na glasbeni akademiji v Gradcu. Kasneje je na konservatoriju Royal Conservatory v Haagu študiral čembalo in baročno glasbo. Trenutno živi in deluje v Ljubljani.


Ukvarja se predvsem s sodobno komponirano glasbo za različne orkestre in komorne zasedbe in s sodobno improvizirano in jazzovsko glasbo. Vodi pa tudi svoje lastne zasedbe, v katerih igra klavir, čembalo in druga različna zvočila. V zadnjem času redno sodeluje s priznanim koreografom Edwardom Clugom, s katerim sta leta 2014 v Stuttgartu izvedla že njun enajsti baletni projekt, veliki orkestralni balet No Man's Land.

Glasba

Trenutno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija, kjer je zasedel mesto solista na prvem alt saksofonu. Poleg tega je tudi dirigent in skladatelj. Skupaj z drugimi glasbeniki je ustanovil zasedbi Quatebriga in Štefbet Rifi, ki je še vedno dejavna. Poleg tega na čembalu izvaja tudi baročno glasbo, trenutno pa se najbolj posveča skladanju, saj piše glasbo za razne komorne zasedbe in orkestre.

Skladatelj

Nagrade

Galerija

Viri in literatura

  • Spletna stran LGL

Zunanje povezave