Petja Labović

Iz Geslo

Foto: Arhiv SNG Maribor

Življenjepis

Rojen 1993 v Mariboru. Po končanem šolanju na Prvi gimnaziji Maribor (kjer je bil član Prvega odra) je leta 2012 pričel s študijem dramske igre na AGRFT pod mentorstvom Branka Šturbeja, Matjaža Tribušona in Matjaža Zupančiča, leta 2016 pa diplomiral z vlogo Poncie v produkciji Hiša Bernarde Alba.

Med študijem je v gledališču Glej sodeloval pri predstavi Zborovanje ptic (režija Nina Rajić Kranjac), ki je doživela številna mednarodna festivalska gostovanja.

V sezoni 2016/2017 je kot član SLG Celje doživel institucionalni debi in tri premiere: Jakec in breskev velikanka (Jakec), Romeo in Julija (Romeo), Nebeški odred (Ranjenec - kolporter). Od septembra 2017 je član SNG Maribor.

Igral je v diplomskem filmu Augusta Adriana Braatza Oropana duša ter celovečercih Prebujanja (r: Peter Bratuša) ter Stekle Lisice (r: Boris Jurjaševič).

Video

Vloge v gledališču

Nagrade

  • 2019 Nagrada za najboljšega mladega igralca (Ivor Martinić Somrak bogov, r. Dalibor Matanić Drama SNG Maribor) na festivalu »Teatar na raskršću«, Srbsko narodno gledališče Niš, Srbija
  • 2018 Nagrada za najboljšo moško vlogo za vlogo Garcina v uprizoritvi Zatvorena zaprta zatvorena vrata, v produkciji Akademije dramskih umetnosti Univerze v Zagrebu, Festival mednarodnega študentskega gledališča Beograd
  • 2016 Nagrada Rejhan Dermidžić za skupinsko igro igralski ekipi Zborovanje ptic, Festival MESS Sarajevo

Viri in literatura

Zunanje povezave